Vasaras saldais ēdiens


Visi mani šīs vasaras saldie ēdieni ir tā vai citādi- kūkas  ''Pavlova'' variācijas. ''Pavlova'' lielā, ''Pavlova'' mazā, katram ēdājam sava, krēms tāds, krēms savādāks... šī saldā ēdiena pamatā bezē cepumi, krēms, augļi, ogas... Pirmo reizi tādu taisīju, kad netīšām salauzu lielās ''Pavlovas'' pamatni, bet viesi jau  stāvēja pie durvīm.  Bija jāiziet no situācijas un tapa šis saldais. 


Vajadzēs- 

1) katrai porcijai dažus bezē cepumus (pamatrecepte šeit),
2) kādu krēmsieru bez piedevām, vai saldo krējumu vai skābo krējumu (variācijas katra paša ziņā- man, Filadelfijas siers, dažas piles piena un nedaudz rabarberu sīrupa),
3) augļi, ogas (šoreiz neesmu ne sezonāla, ne patriotiska, saldais ir ar mango augli),
4) šokolāde pārkaisīšanai, piparmētra rotāšanai... 

Daru tā-

Bezē cepumus mazliet salaužu, bet tikai katru nedaudzās daļās. Lieku saldā traukos. Filadelfijas sieru izlieku lielākā traukā un burtiski pa pilītei pievienoju pienu, maisu. Lieku klāt kādas pāris ēdamkarotes rabarberu sīrupu. Maisu, līdz vienmērīgai, krēmīgai konsistencei. Pārleju cepumiem. Nākamajā kārtā mango, sagriezts nelielos gabaliņos. Šokolādi var ātri sasmalcināt ar dārzeņu mizojamo nazi, rotāju ar piparmētru lapiņām. 

Našķis gatavs! 



Komentāri