pirmdiena, 2017. gada 17. aprīlis

Gaisīgā Pavlova


 



Šajās brīvdienās gribas kaut ko vieglu, gaisīgu un garšīgu, protams. Lai tā būtu Pavlova! Šoreiz necepu vienu lielu kūku, bet 8 mazākas. 

Vajadzēs-
1) 5 olu baltumus,
2) ~ 340 gr cukura,
3) 1 t.k. baltvīna (man- ābolu) etiķa,
4) 1 ēd.k. kukurūzas cietes.
Krēmam-
1) tradicionālā saldā krējuma vietā šoreiz- Turku jogurts bez piedevām (piedevas pievienosim pēc noskaņojuma),
2) ogas, kādas ir pieejamas vai labāk garšo. 
Daru tā-
Atdalu olu dzeltenumus no baltumiem un sāku tos putot virtuves kombainā ar putojamo slotiņu. Kad olas baltums sāk acīmredzami sabiezēt,  mazām porcijām pievienoju cukuru. Visu laiku turpinu kult. Kad olas baltums  sāk veidot stingras putas, pievienoju etiķi un kukurūzas cieti. Masa ir gatava tad, kad varu trauku ar to apgriezt otrādi un putas neizkustās no vietas- 



Izklāju cepeškrāsns pannu ar cepamo papīru un izveidoju uz tās 8 kūciņas. Kūciņu lielums diametrā- aptuveni 11 cm. Lieku līdz 150 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī. Pēc aptuveni 3 minūtēm  samazinu temperatūru līdz 120 grādiem. Kūciņas gatavosies aptuveni  stundu līdz stundu un 15 minūtes. Ļauju tām atdzist cepeškrāsnī. 


Jogurtam pievienoju klāt sastāvdaļas pēc izvēles- cukuru, kakao, kādu ievārījumu utt., ko kārojas. Lieku pamatnītei virsū krēmu un ogas un kūka gatava!

Viss sanāk tieši tā, kā plānots- viegli, gaisīgi un garšīgi!



Nav komentāru: