Uz dambi!


Zinu zinu, ka blogā jau ir ieraksts ar šādu virsrakstu, datēts ar 2011. gadu, bet tā nu sanāk, ka šis dambis, kas atrodas ''Latvenergo īpašumā esošajā Salaspils novada domes nomā nodotajā teritorijā Daugavas labajā krastā''  ir man tāda kā mīļa vieta jau kopš bērnības.  Un šoreiz, atceļā no Glāžšķūņa ūdenskrituma vērošanas, bērnu pierunāti, braucam ... uz dambi! :) 


Šī vieta top sakoptāka un attīstās, tāpat kā daudzas vietas Pierīgā, un nu jau ir  iemantojusi Salaspils peldvietas statusu. Tai vēl savs stāsts un vēsture jāveido... 


Te ir glābšanas stacija, ir labiekārtotas atpūtas vietas, liels bērnu spēļu laukums. Bet man šī vieta vienmēr saistīties ar bērnību- savu un nu jau arī manu bērnu bērnību. No tālaika mājām bija tāls ceļš ejams, cauri pilsētai, pāri platajai Daugavpils šosejai, pa betonētu ceļu un kāpnēm, tad pāri dambim... un tad pēkšņi pārņēma ūdens tuvumam raksturīgais miers un klusums, jo dambis slāpēja šosejas un pilsētas skaņas... Pretējais Daugavas krasts- tik tāls un nesasniedzams... pa labi hidroelektrostacijas būves, tik lielas un noslēpumainas! :)




Ja esat Salaspilī un ir labs laiks, aizejiet līdz Salaspils peldvietai! Apvienojiet ar Botāniskā dārza jaunās Oranžērijas apmeklējumu vai kādu citu ceļojuma mērķi... 






Komentāri

Anonīms teica…
cik skaisti, priecājos, ka tev ir tik mīļas atmiņas par Salaspili, mums arī te ir ļoti labi un kad vēl maija mēnesī varēs peldēties jaunajā baseinā, tad laime būs pilnīga.