Pupiņu karijs (ar ķirbi)


Nupat iestājusies 'lietus sezona' tā vien mudina gatavot ko siltāku un stiprāku- sauciet to par sautējumu, mērci vai kariju. Protams, ka rudens ražas laiks arī itin labvēlīgs šādiem ēdieniem.

Vajadzēs-
1) iepriekš novārītas pupiņas (man- raibas, kad izvārīju, kļuva brūnas),
2) kādu gabaliņu ķirbja,
3) sīpolu,
4) Tikka Masala karija pastu,
5) nedaudz kokosriekstu piena (vai saldā krējuma vai skābā krējuma, pēc izvēles). 

Daru tā-
Novāru sālsūdenī pupiņas. Ziemā iepriekš tās izmērcēju, tagad  nē, jo rudenī tās tāpat ātri gatavas. Uz pannas sakarsētā eļļā apcepu sasmalcinātu sīpolu un sarīvētu ķirbi. Pievienoju pavisam nedaudz ūdens, lai mazliet pasautējas. Kad ķirbis mīksts, pievienoju karija pastu. Kārtīgu samaisu. Pievienoju pupiņas. Vēl- nedaudz kokosriekstu piena, ja nepieciešams- mazliet sāls. Kad viss kārtīgi sajaucies, ēdiens gatavs! 

Var ēst ar rīsiem vai maizīti. Var pārkaisīt ar zaļumiem.  Neveriet logus vaļā, kaimiņi nāks uz smaržu! :) :) 

Lai mums silti! 


Komentāri

RitaGri teica…
Forša recepte! Tikai jāmeklē tā īpašā garšviela...
Labi, ka tikai viens kaimiņš un tas pa gabalu, nesajutīs, būs pašiem :)
Aija Elliņa teica…
RitaGri, to garšvielu var dabūt gan Rimi, gan Maximā, plauktiņā ar eksotiskajiem ēdieniem. Bet, protams, ka var aizstāt ar jebkuru citu iemīļotu garšvielu maisījumu, arī tādu, kas sausā veidā...
RitaGri teica…
Jā, par šo veikalu plauktiem es iedomājos.