Bumbu kalniņa skatu tornī


Cenšos katru nedēļu vienā no brīvdienām izbraukt ārā no mājas. It sevišķi, ja sestdienas rīts ir mierīgs, nedaudz dūmakains, rēns, iespēju paelpot un pastaigāt nevar laist garām! 

Šoreiz- uz Bumbu kalniņu! Tas atrodas tepat Rīgā, braucot Bolderājas virzienā caur Kleistiem, to var itin viegli atrast. 

Vēsturiskā informācija vēsta, ka Bumbu kalniņā atradās Latvijas armijas Latgales divīzijas komandpunkts, kur 1919. gada 1. novembrī pulkvedis Krišjānis Berķis (1884-1942) parakstīja pavēli par Pārdaugavas atbrīvošanas operācijas sākšanu. Jau Latvijas pirmās brīvvalsts laikā tur uzstādīts akmens bluķis ar piemiņas plāksni, kas gan padomju laikā noņemta, bet pirms 10 gadiem atkal atjaunota.



Pa koka laipas taku, ejot caur ļoti neparastu, čiekuru pilnu priežu audzi, nonākam pie pamatīga skatu/ugunsdzēsēju torņa. Tas atstāj patiesi stabila un liela veidojuma iespaidu. Pat daži no mums, kas nedaudz baidās no augstuma, tiek līdz pašai augšai :). 






Kā parasti, skats no augšas ir iespaidīgs- no torņa paveras plašs skats gan uz Spilves pļavām un Imantu, gan Bolderāju, ostu un jūru.





Bet pats interesantākais un aizkustinošākais šajā izbraucienā ir tas, ka pašā torņa augšstāvā mani uzrunā jauna sieviete, sakot apmēram tā: ''Mēs tikāmies pie Laines blogeru salidojumā!''.  Tā ir Laura, kas veido www.idejukrelles.lv, ar visu savu kuplo ģimeni, acīmredzot, tik pat nemierīgi kā mēs, ja sestdienas rītā jau atrodas torņa galā! :) 

Man bija liels prieks jūs satikt, mīļie!!! 

Nelaižam garām arī pastaigu pa mežu. Diena izdodas mierīga un harmoniska! Baudām ''zaļo ziemu!''














Komentāri

Sigita teica…
Jā, Aija, brauc un dalies! :) Nupat sapratu, ka šis maršruts lieliski piemērots darba pārgājienam. :)Izpētīju, ka autobuss pat kursē piemērotā vietā un piemērotā laikā. Un ir skatu tornis, stāsts un vēl dažas stundas dabā. :)
Aija Elliņa teica…
Paldies, Sigita! Noteikti braukšu un dalīšos. Jo izrādās, ka arī nepilnas pusstundas braucienā no mājas ir vietas, kurās neesam bijuši!
Un esmu dzirdējusi atsauksmes, ka ar sabiedrisko gana viegli aizbraukt!