Egļu ceļš 2017


Brīvdienās vilina ne tikai pastaigas brīvā dabā, bet gribas redzēt arī pilsētu. It sevišķi, ja ikdiena paiet no centra pilnīgi pretējā virzienā dodoties. 

Vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš” Rīgā notiek jau 7.reizi. Tajā Ziemassvētku simbols-  eglīte tiek eksponēta neskaitāmos vizuālos veidos un rosina arī dažādas pārdomas, atkarībā no tā, kādā noskaņojumā, kompānijā vai dabas norisēs (sniegs, sals, lietus, atkusnis) esi aizgājis tās vērot. Šogad balto krāsu dabā tā arī nesagaidījuši, dodamies pa egļu ceļu. Šis vides objektu festivāls liekas tuvāks un saprotamāks, nekā pompozais pasākums ''Staro Rīga'', kur nokļūstot ļaužu pūļu vidū un cīnoties ar tiem, objektus tā arī īsti neizbaudi. Arī kā simboli- gan ''egle'', gan ''ceļš'' mani uzrunā personiskāk. 



Interesanti vērot jaunus un neredzētus objektus un sastapties arī ar jau redzētiem, pazīstamiem. 


Aizraujoši vērot eglītes un kopā ar bērniem mēģināt uzminēt to nosaukumus. Tu domā- egle, raķete, bet izrādās- egļgurķis :). Skaties uz vairāku  eglīšu kompozīciju un prāto- ko man tas atgādina? Izlasi nosaukumu- nu protams, Skujiņu ģimene!!! :)   Pirms došanās ceļā, šeit var iepazīties ar mākslinieku iecerēm un eglīšu objektu nosaukumiem. Bet var to darīt arī pēc pastaigas. 






Laimīgu Jauno gadu! 

Komentāri