Svētki un kāpostu tīteņi


Visi mājās, viss mierīgi. Ārā auksti,  iekšā silti. Pavasaris pamatīgi pārbauda mūsu pacietību un izturību. 

"Mammu, ja vajag palīdzību, pasauc!".... Protams, ka vajag, nākat tik šurp! 😊  Stiprākais rīvē burkānus (virtuves kombainā nav vērts likt 4 mazus burkānus). Kam nav nepatikas, mīca gaļas masu, pārējie pie stratēģiskās vadīšanas... 

Visi rosās, viss notiek. Svētki. Priecīgus svētkus!

Vajadzēs-

1) jaunais kāposts (tāds, kā tagad parādījušies veikalos, laikam no Maķedonijas, pirku Maximā, nežēlīgi garšīgs arī salātos),
2) malta gaļa (pēc izvēles- jaukta vai cūkas vai liellopa),
3) rīsi (man-  basmati),
4) dažādas garšvielas pēc izvēles (man Svanetijas sāls, kaltētas čili pārslas, zaļu kaltētu garšaugu maisījums),
5) tomātu pasta. 



Darām tā-

Lielā katlā ieleju ūdeni un uzlieku uz uguns. Kāpostgalvai iegriežu apkārt kacenam. Lieku ūdenī, lai pamazām karst un paliek mīkstāks. Kad ūdens jau tuvojas vārīšanās temperatūrai, ar dakšiņu pabakstu gar kacenu un redzu, ka lapas jau sāk atdalīties. Mērķis nav uzvārīt kāpostu, bet tikai padarīt to elastīgu un lietojamu tīteņu gatavošanai. Tā pa vienai ņemu ārā no katla visas lapas, kamēr no kāposta katlā nekas vairs daudz nepaliek. 

Kamēr lapas atdziest, taisām gaļas pildījumu. Malto gaļu, rīvētus burkānus, rīsus (es nevāru iepriekš), garšvielas savienojam kopā, bet pārlieku nemīcam, tikai sajaucam kopā. 



Tad es tinu gaļu kāposta lapās. 


Lieku katlā, pieleju nedaudz ūdens, pārkaisu mazliet Svanetijas sāli, pievienoju tomātu pastu. Uguni klāt! Kad kāpostu lapiņas ir gatavas, tad var uzskatīt, ka tīteņi gatavi.  


Lai labi garšo. Lai visiem labi kopā! 



Komentāri