Ātri marinēts kabacis


Blogā tagad būs divi ieraksti ar šādu nosaukumu, bet lai! Katru vasaru no jauna secinu, cik brīnišķīgs dārzenis ir kabacis. Bet šogad tas ir ar pievienoto vērtību- pašas audzēts. Šī ir viegla un ātri pagatavojama uzkoda, derēs gan ikdienā, gan vasaras dārza ballītē. Sagatavo, lai mazliet pastāv un gatavs! 


Vidēja izmēra kabaci sagriežu gareniski, plānās šķēlītēs, bet katrs var griezt kā labāk patīk. 

Vajadzēs-

1) kabaci vai cukini,
2) 50 ml etiķa (man ābolu, var lietot baltvīna vai jebkuru citu, kas jums garšo),
3) 50 ml olīveļļas (arī variējama vienība),
4) ēdamkaroti brūnā cukura (var medu),
5) apmēram tējkaroti sāls,
6) šoreiz mērcei/marinādei pievienoju smalki sakapātu baziliku un nelielu saujiņu upenes. 


Pārlej kabačus ar mērci un ... lai labi garšo! 






Komentāri