Ābolu laika našķis


Tāds bērnības garšas atgādinājums. Ātri gatavot, gardu baudīt.

Vajadzēs-

1) ābolus, nomizotus, sagrieztus plānās šķēlītēs,
2) sviestu,
3) cukuru (man brūnais), var medu,
4) kanēli,
5) auzu pārslas (pilngraudu).

Daru tā-

Nomizoju ābolīšus, sagriežu plānās šķēlītēs.

Uz pannas izkausēju aptuveni puspaciņu sviesta, pieberu cukuru, karsēju, beigās pievienoju auzu pārslas. Maisu un karsēju, kamēr pārslas apgrauzdējušās. Lieku lēzenā traukā.

Izkausēju otru pusi sviesta paciņas satura, lieku tajā ābolus, uzkaisu cukuru, kanēli, kādu brīdi pasautēju, visu laiku maisu.

Var sautēt ilgāk, bet es atstāju ābolīšus pusmīkstus.  Lieku auzu pārslu kārtai virsū. Saldais gatavs!  Var ēst atdzisušu, var siltu ar saldējumu vai saldo  krējumu......

Lai garšo! 



Komentāri

Olga teica…
Es šo noteikti liktu pie Latviešu tradicionālās virtuves- tik gardi un vienkārši!
Vita teica…
Paldies par recepti!