Ķirbja kūka ar sāļo karameli

Jau labu laiku gribēju pamēģināt kādu saldo vai desertu ar sāļo karameli. Man patīk dažādi garšu salikumi un izaicinājumi. 

Sagaidījusi pirms kāda laika interneta vietnē www.manasgarsas.lv pasūtītās garšvielas, nolēmu likt lietā Persiešu zilo sāli. Šajā vasarā vai agrā rudenī sanāca pabūt  ''Manas Garšas'' ražotnē/veikaliņā  Akmeņu ielā 45, Ogrē (Pārogrē) un iepazīties ar divām, laikam jāsaka, galvenajām ''Manas garšas'' meitenēm, redzēju ar kādu aizrautību viņas strādā un stāsta par savu rūpalu un garšvielām vispār.  Bet laiks skrien un pasūtījumu veicu tikai tagad. Sagaidīju ar rūpību un domām par klientu sagatavotu sūtījumu (ieskaitot mīļu dāvaniņu...).  

Bet nu atpakaļ pie kūkas. Šī ir internetā populāra recepte ar manām variācijām!

Vajadzēs-

1) ķirbi- man riekstu  (kūkai vajadzēs 600 gr ķirbja biezeņa),

2) kārbu kondensētā piena, 

3) 2 olas,

4) 100 gr mannas (un es pievienoju vēl ~2 ēdamkarotes ar kaudzi ceļteku sēklu sēnalu pulveri),

5) nedaudz neitrālas garšas eļļas,

6) es izmantoju piparkūku garšvielas,

7) cepamo pulveri.

Krēmam-

1) iepakojumu krēmsiera bez piedevām (kāds labāk patīk),

2) grieķu jogurtu (daudzums uz aci, lai krēmsiers kļūtu mīkstāks un vijīgāks),

3) burtiski vienu karoti cukura.

Karamelei-

1) iebiezinātu pienu (vārīto... var jau šo sastāvdaļu vārīt pats, bet man šoreiz ir slinkums),

2) Persiešu zilo sāli no www.manasgarsas.lv

Daru tā-

Ķirbi notīru, sagriežu un lieku uz pannas cepeškrāsnī, cepu, kamēr mīksts un gatavs. Saberžu biezenī nepieciešamos 600 gr.  Pievienoju visas pārējās sastāvdaļas. Ceļteku sēnalu pulveri lieku klāt, jo šķiet, ka masa būs par šķidru un slapju. 

Atstāju mīklu uz kādu pusstundu. 

Cepu aptuveni stundu ~ 180 grādus karstā cepeškrāsnī. 

Kad kūciņas pamats atdzisis, to  pārsmērēju ar krēmsiera un jogurta krēmu. Pa to laiku esmu sagatavojusi karameles aizstājēju- sajaukusi vārīto iebiezināto krēmu ar Persiešu sāli. Sāls daudzums pēc izjūtām... dažus sāls graudiņus arī uzkaisu uz jau gatavas kūkas. 


Lai labi garšo! 






Komentāri

Jana teica…
Paldies par tik interesantu recepti, izskatās pagrūti, bet domāju, ka ir vērts mēģināt :)))