Pērnavā

Pērnavā ir milzīgs vējš, pludmalē iet smiltis pa gaisu, bet jūras tuvums dara savu- ir vasarīgi priecīgi, tādēļ arī izvēlējāmies pilsētu pie jūras.  

Iečekojušies ''apartamentos'' jeb palielā 3-istabu dzīvoklī,  jūtamies gatavi iet ielās.  Atslēgas, izrakstoties, esot jānoliek pie spoguļa un dzīvokļa durvis jāatstāj vaļā.... Ok... Nedaudz neparasti!  Kristianam trāpās atbilstoša istaba ar mūzikas instrumentiem, mēs, parējie- kur nu kurais. 


Pludmalē neviens nepeldas, tik kaitbordisti jeb  kaitsērferi trako pa viļņiem ik pa laikam paceldamies gaisā. Izstaigājam Pērnavas piekrastes pļavu pārgājienu taku, tā gan nav gara, vien 600 m,  ar skatu platformu, kas atrodas tieši Pērnavas centrālajā pludmalē jūras krastā.






Pilsētā redzu ļoti daudz rozes, bet katrs jau pamana to, ko pamana... Parkā skan mūzika, cilvēki vakarē. 


Cenas Rimi lielākas kā Rīgā, bet ēstuvēs zemākas kā šeit. Pusdienās man sanāk pavisam jocīgi- pasūtu kaut ko ar tikai igaunisku nosaukumu, jo slinkums iedziļināties un saņemu cūkgaļas cepeša gabalu, laikam puskilogramu ceptus kartupeļus un sagrieztus tomātus un gurķus, kas aplieti ar puslitru krējuma... Un tas ir pilnīgi otrādi kā es vēlētos pusdienot... 

Bet ir taču atvaļinājums un tajā viss ir mazliet otrādi!

Turpinājumā Tori zirgaudzētava, purva taka un Katvaru liepas.

Komentāri