Jauna somiņa knaģiem

Pieļauju, ka daudzu saimnieču krājumos nemaz vairs nav tāda lieta kā knaģi, jo drēbes tiek žāvētas drēbju žāvējamā mašīnā vai izkārtas uz kādiem režģīšiem, kurus pilsētas dzīvoklī neapdraud vējš.

Pie mums viss ir savādāk. Izmazgātās lietas žāvējam ārā uz drēbju striķa un ir gadījies arī pa kādam kuriozam, piemēram, atrast tās kaimiņu ķirsī, jo bijis liels vējš un knaģis nav godam pildījis savus pienākumus.

Vienmēr esmu paturējusi prātā, ka jāuzšuj knaģiem jaunu maisiņu, jo vecais izskatījās viekārši ... kā lai to maigāk pasaka... Kad nesen uzzināju, ka to ir izšuvusi mana krustmāte, kad mācījās 4. klasē un tas bija aptuveni pagājušā gadsimta 50. gadu vidū, tad top skaidrs, kādēļ tas tā izskatās :).

Samaklēju vienas no savām vecajām džinsu biksēm, jeb to, kas no tām palicis pāri. Tās jau pārdzīvojušas dažas transformācijas un pārtapušas biksēs jaunākajam dēlam.

Vajadzēs-
1) džinsa bikšu gurnu daļu,
2) kādu rotājumu,
3) šujmašīnu, krāsainus diegus u.c.

DARU TĀ-

Džinsa bikšu gurnu daļu izgriežu uz kreiso pusi un uzzīmēju maisiņa vēlamo izmēru, izgriežu. Uzlieku uz auduma izvēlētā vietā kādu krāšņu aplikāciju un ar šujmašīnas zigzaga dūrienu piešuju to klāt pie auduma. Aizšuju vīles, piešuju rokturīti.

Komentāri

Irēna teica…
jā, veci džinsi vispār ir ĻOTI iedvesmojošs izejmateriāls radošam cilvēkam.. jauki!
Aija Elliņa teica…
Pilnībā piekrītu! :)
Unknown teica…
vajadzēja arī otru pusi nofočēt, kur nav aplikācijas, tā arī ir ļoti forša, baigais malacis!!!!!!!
Aija Elliņa teica…
paldies, tur tikai kabata!