Maigais apelsīnu krēms

Šovakar ir tieši tāds laiks, kas ļauj sapņot par dzīvi kaut kur Itālijā vai Spānijā. Neesmu īpaša vasaras mīļotāja, bet šodien, ejot uz pilsētas centru un atpakaļ, jūtu, ka viss ir tieši tā kā gribētos- saule ir silta, bet nededzina, vējš ir jūtams, bet nesaldē. Trūkst tikai olīvkoki un silta jūra... Jau pusceļā zinu, ka gribētos šo noskaņu paturēt vēl ilgāk. Nav manos spēkos apturēt laiku vai ietekmēt laikapstākļus, bet varu mēģināt gatavot saldo ēdienu, kurā arī šķiet, ka nebūs nekā lieka un nekā pārspīlēta!

Šī recepte, ko aizņemos no Žurnāla UNA 2009.gada maija numura, man ir jau sen, bet ne reizi vēl neesmu to izmēģinājusi. Ir īstais brīdis to darīt!

Vajadzēs-
1) 2 apelsīnus,
2) 200 g ''Mascarpone'' (vai līdzīga) siera,
3) 3 ēdamkarotes cukura,
4) 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera (vai apelsīnu sulas).

DARU TĀ
No viena apelsīna izspiežu sulu un leju mikserī. Pievienoju sieru, cukuru un liķieri. Manā gadījumā liķiera vietā tā ir apselsīnu sula, jo krēmu ēdīs arī bērni. Krēmu putoju tik ilgi, līdz izšķīst cukurs. Otru apelsīnu nomizoju, sadalu šķēlītēs un arī no tām atdalu plānās miziņas, iejaucu krēmā. Krēmu pirms lietošanas ievietoju uz neilgu laiku ledusskapī. Atliek tikai pagaršot!

Mana nojauta mani nekādā ziņā nav pievīlusi. Garša ir vienkārši pasakaina! Tiešām nav nekā lieka- ne par saldu, ne par skābu, ideāli! Iesaku izmēģināt!

Komentāri

Unknown teica…
kur palika mans komentārs, vēlreiz - saldais bija dievīgs, paldies meistaram.
Aija Elliņa teica…
Ar komentāru viss kārtībā! :) Paldies, veseli ēduši! :)
Irēna teica…
mmmmmmmmm, sagribējās aizbraukt ciemos uz šādu cienastu...
Aija Elliņa teica…
Vienmēr laipni! :)