Aliču ievārījums ar banāniem

Nesen gribēju publicēt šī ievārījuma recepti, bet padomāju, ka ir jau par vēlu- man liekas, ka aliču īstā sezona jau beigusies. Šodien skatījos lapas apmeklētāju statistiku un ievēroju, ka kāds ir atradis manu lapu, meklējot tieši receptes no aličas. Un nav jau brīnums, jo šis ievārījums ir pieminēts teju katras manas kūkas vai saldā ēdiena tapšanā.

Recepte atrasta interneta mājas lapā http://www.receptes.lv/. Liels paldies tam vai tai, kas to publicējis! Sanāk patiešām garšīgs un glabājas ideāli.

Vajadzēs-

1) 3 kg aličas,
2) 2,50 kg cukuru,
3) 4-5 banānus,
4) ūdeni pēc ieskatiem.

DARU TĀ

Aličas pavāra 5 minūtes, tad caur caurduri izkāš, atdalot kauliņus un ādiņas. Liek visu atpakaļ katliņā, pievieno cukuru. Pavāra aptuveni 10-15 minūtes. Pievieno ripiņās sagrieztus banānus un vēl vāra 10 minūtes. Liek burkās, aizvāko, ietin siltā mētelī vai segā un nogaida, lai atdziest, tad nevajag pasterizēt.

Komentāri

Unknown teica…
JĀ banāns ir laba lieta, es tagad to lieku klāt pie visiem ievārījumiem, arī pie biezā ķīselīša, ļoti jauki un maigi garšo
Unknown teica…
man liekās, ka aliču sezona vēl nav sākusies
Aija Elliņa teica…
Aličai tas ir tieši ''maigumam'', jo bez banāna sanāk tāds diezgan ass ievārījums :)
Aija Elliņa teica…
Ej nu! Mūsu dārzā arī nesāksies, nav aliču gads :)