Augustam piestāv ābolkūkas

ir skaidrs, ka augusts ir klāt! Sācies ir visdažādāko ābolkūku, strūdeļu un sacepumu laiks. Man liekas, ka to var izbaudīt kārtīgi. Ogas agrāk gatavas un ātri beidzas, vismaz manā dārzā. Bet ābolu piebiris zālājs priecē ilgi jo ilgi.
Sākšu ābolpīrāgu sezonu ar kādu pirms daudziem gadiem no žurnāla Ļiza izgrieztu recepti. Receptē interesants ir tas, ka mīklai ļoti maz tiek izmantoti milti, bet to vietā ir auzu pārslas. Un neparasts ir arī ābolu pielietojums- tāds nedaudz ar kājām gaisā!
Vajadzēs-
1) 150 gr sviesta vai margarīna (es pielēju nedaudz eļļas, jo tā bija mājās),
2) 100 gr cukura,
3) 50 gr milti,
4) 125 gr auzu pārslas,
5) 3 olas,
6) ābolus,
7) cepamo pulveri, vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls,
8) grieķu riekstus,
9) 5 ēdamkarotes aprikožu džema (es lietoju aliču un banānu ievārījumu).
DARU TĀ
Sviestu sakuļu ar cukuru. Miltus sajaucu ar cepamo pulveri, olām, sāli un auzu pārslām un samaisu ar sviesta un cukuru. Mīklu ieleju ar cepamo papīru izklātā kūkas formā.
Ābolus nomizoju, pārgriežu uz pusēm, izgriežu serdītes un ar asu nazi iegriežu vairākās vietās. Lieku mīklā ar apaļo, iegriezto daļu uz augšu. Pārkaisu ar grieķu riekstiem. Cepu iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī.
Džemu vai ievārījumu uzsildu un uzziežu uz kūkas, kamēr tā vēl silta.
Vienīgais mīnuss, ka šī kūka ilgi mājās neuzturas, pazūd visai drīz! Jauku tējas pauzi ar ābolkūku!
Komentāri