Rudens vēsmas?

Vai šī vasara vēl turpinās vai jūtamas jau rudens vēsmas? Tāda sajūta, ka gribas jau pamazām veikt kopsavilkumu, uzlikt punktus uz i un kaut kā tamlīdzīgi. Zinu, ka daudzi teiks, ka vasara vēl turpinās un daudz kas vēl priekšā. Tā kā joprojām tikai mācos dzīvot ''šodien'', man jau liekas, ka vasara ir pagājusi. Tas tāds nelāgs ieradums dzīvot nākotnē, bet neko nevaru sev padarīt! Vienmēr gribas skriet notikumiem pa priekšu.

Sanāk, ka šī vasara man rit zem somu šūšanas zīmes. Kā jau agrāk rakstīju, azarts un vēlme sevi pierādīt ir divas lietas, kas mani vadījušas šajā lietā. Un noteikti prieks par padarīto, prieks par daudzajiem komentāriem http://www.draugiem.lv/ rokdarbnieču galerijā un saņemtās atsauksmes no draugiem. Un protams, apziņa, ka daudzas manas šīsvasaras somas ir izgājušas ielās, dod iedvesmu darboties vēl.

Un vēl- prieks, ko gūstu no paša somu tapšanas procesa. Man patīk to darīt un viss! Izdomāt modeli, piemeklēt audumu, šūšanas laikā vēl padusmoties uz sevi, kapēc to daru (bet tas tikai tad, ja kas nesanāk). Izdomāt vēl kādu rotājumu. Un uzklausīt dēla jautājumu: ''Nu kāpēc tu šuj tik daudz somas?''.

Te atkal viena no somām! Šīs somas piegrieztni pateica priekšā rokturīši. Uzzīmēju ieapaļas formas piegriezti, garenu detaļu sānu un dibena daļai un garenu detaļu šķērsdiegā, kas atbilst rokturīša izmēram.

Izrotāju ziedu motīvus ar fliterīšiem un pērlītēm, sašuvu somu un beigās piešuvu mežģīni, ko izrotāju ar baltiem fliteriem. Sanāca tāda vasarīga un gaiša.


Komentāri

Unknown teica…
ir, ir jau rudens vēsmas, to laikam sajūt tikai ļoti jūtīgi cilvēki, vakar no rīta izeju uz balkona un tik ļoti sajutu rudens tuvošanos, dārzā jau uzziedējuši miķelīši,bet soma bezgala skaista, man prieks par tevi
Irēna teica…
tik labi saglabājies viss!