Uz Rīgu!

Vakar vakarā ar bērniem nolemjam, ka nav ko gaidīt vēsu un jauku laiku braucienam uz Rīgu. Tā var arī no svelmes tieši rudens slapjdraņķī iesoļot un tad gausties, ka neizdarījām to, ko gribējām.

Kā jau rakstīju iepriekš, gribēju apmeklēt Rīgas Porcelāna muzeju un paspēt aplūkot ceļojošo izstādi Porcelāna flīžu māksla. Dažus gadus atpakaļ biju ceļojumā Portugālē un domāju, ka šī izstāde palīdzēs atsaukt atmiņā daudz jaukus brīžus. Vēl vairāk manu interesi uzkurināja šīs izstādes anotācija žurnālā Ieva, kurā žurnāliste Aiva Kanepone rakstīja vārdus, kurus es varēju ilustrēt ar bildēm no sava personiskā foto arhīva: ''Dažam namiņam uz balsinātas ārsienas rotājas tikai viena apgleznota flīze...''

Vai: ''... izgreznotās flīzītes uz māju ārējām sienām savaldzina vienā mirklī''.

Vai arī: ''...portugāļu mājas pirmajā mirklī samulsina, tās mazliet līdzinās milzīgām, flīzētām un uz otru pusi izgrieztām vannasistabām.''

Jāsaka, ka ceļojošā izstāde lika man nedaudz vilties, jo tajā bija ļoti maz flīžu, bet toties daudz informācijas. Izstādē bija aplūkojama slaidu filmiņa par šo mākslas veidu, bet bija arī daži flīžu fragmenti, kas kārtējo reizi lika apbrīnot seno meistaru aroda prasmi un talantu.

Ļoti jaukā muzeja darbinieces attieksme ļāva mums nesteidzoties baudīt arī pamatekspozīju. Darījām to ar lielu prieku, jo šajā muzejā bijām pirmo reizi. Skatījām patiešām interesantus porcelāna māksalas darbus, dažādos stilos, gan funkcionālus, gan dekoratīvus un no dažādiem laika posmiem.


Atbraucām mājās noguruši, pilni ar jauniem iespaidiem un apņemšanos tuvākajā laikā noteikti vēl kaut ko jauku izbaudīt.

Komentāri

Aija Elliņa teica…
Paši jutāmies apmierināti ar sevi, ka izrāvāmies no ''lauku'' dzīves :) :)
Unknown teica…
Aijiņ, tā esi tu, liekās tas bija pavisam nesen, bet laikam jau ir pagājuši gadi, es tādas fočenītes jau biju aizmirsusi, malači ekskursanti!!!!!
Aija Elliņa teica…
Jā, tā esmu es Portugālē 2002.gada janvārī :) :)Neticami!