Saldie stūrīši

Vakar šķirstīju savu recepšu mapi un secināju, ka viena daļa no žurnālos pamanītām un ievērotām receptēm nemaz nav izmēģinātas. Meklēju saldos ēdienus no āboliem, jo īstais brīdis ir klāt- pilna zeme ar ābolīšiem. Pienāca lielākais dēlēns un ievēroja kādu necilu receptīti ar nosaukumu ''Saldie stūrīši''. Tajā brīdī sapratu, ka tieši to man nāksies cept, jo pārspēt ''dīkšanā'' manu bērnu diez vai kāds spēj. "Mammu, kad tu cepsi tos stūrīšus? Vai mēs drīz cepsim tos cepumiņus? Vai mēs šodien jau cepsim?...''.

Vēl secināju, ka pamazām mans blogs pārvēršas par kulinārijas blogu un etiķetes ''Receptes'' vietā droši var rakstīt ''Kūkas, saldie ēdieni, cepumi utt.''. Bet tā tas nepaliks. Rokdarbošanās pamazām notiek un stāsti vēl būs. Bet pagaidām- Saldie stūrīši. Recepte aizgūta no žurnāla Ļiza.

Vajadzēs-
1) 100 gr mīksta sviesta,
2) 130 gr pūdercukura,
3) 1 olas dzeltenumu,
4) 125 gr miltu,
5) 125 gr sasmalcinātu riekstu (es liku valriekstus),
6) 1 tējkaroti kanēļa,
7) šķipsniņu sāls,
8) pāris ēdamkarotes citrona sulas,
9) kādu ievārījumu vai džemu.

DARĪJU TĀ

No sviesta, pūdercukura, olas dzeltenuma, miltiem, riekstiem sāls un kanēļa sajaucu mīklu. Kad sāku jaukt, likās ka nekas nesanāks un būs par daudz miltu, bet tas tā nav. Pacietīgi jāmaisa un visas sastāvdaļas ļoti labi sajaucas kopā.

Ieliku mīklu uz pusstundu ledusskapī.

Cepeškrāsns pannu izklāju ar cepamo papīru un uzmanīgi uz tā izrullēju mīklu ļoti plānā kārtā.

Cepu apmēram 13 minūtes 200 grādu temperatūrā. Receptē minētas 12 minūtes 180 grādos. Bet katrs jau savu cepeškrāsni pazīst vislabāk!

Kad pagāja minētais laiks, ņēmu ārā un apsmērēju plānā kārtiņā ar aliču un banānu ievārījumu. Sagriezu nelielos trīsstūrīšos. Sajaucu citrona sulu ar pūdercukuru uz caur kulītē izgrieztu mazu caurumiņu, izrotāju stūrīšus. Protams, stilīgāk būtu to darīt ar speciālu konditorejas ietaisi, bet man tāds nav, tādēļ izlīdzos kā varu!

Bērni ēd, pašai arī garšo, tātad viss kārtībā! :)

Komentāri

Irēna teica…
ŠĶiet, ka būs jāierīko burtnīca ar nosaukumu-"Aijas ieteiktās receptes-izmēģini!"
Aija Elliņa teica…
:) :) :) Tikai priecāšos par tādu burtnīcu! :)
Unknown teica…
mana saulīte, es arī gribu stūrīšus, laikam bija traki garšīgi, ka šodien nekas nebija palicis pāri, bet tas nekas, tas ko mēs šodien uzsākām atsver visus stūrīšus
Aija Elliņa teica…
nu beidz te pirms laika lielīties! :) ceru, ka kas sanāks un būs par ko rakstīt :) :) Vajadzēja vakar vakarā nākt vakara pastaigā uz mūsmājām, tad jau būtu dabūjusi arī stūrīšus :)