Slinkā krēmzupa

Šodien vārīju krēmzupu, kas bija neatņemama mūsu mājas ēdienkartē pirms gadiem trim vai četriem. Brīdī, kad bērni vairs neēd speciālu bērnu pārtiku, bet viņiem vēl nepieciešams kas īpašs.

Zupas super noslēpums un panākumu atslēga ir tā, ka to var ļoti vienkārši pagatavot, nav jāveic milzum daudz dažādu darbību (kā piemēram, apcept atsevišķi to un to un vēl to), katru reizi var variēt sastāvdaļas pēc vēlēšanās vai iespējām. Var iebarot bērniem arī tādas lietas, kuras viņi atsevišķi nekad dzīvē neēstu. Ja kādam negaršo spināti vai puķukāposti, bet mamma domā, ka tos jāēd, lūdzu lieciet zupā un bērns ēdīs! :) Zupas garša nekad neapnīk, jo tā katreiz ir savādāka.

Vajadzēs:
1) dažādus dārzeņus,
2) buljona kubiņu,
3) saldo krējumu,
4) dažādas garšvielas.

DARU TĀ
Katliņā ielieku dažādus dārzeņus un ieleju ūdeni. Šai zupai pamatā ir kartupeļi un burkāni un nedaudz saldēti dārzeņi garšas dažādošanai. Ja visas sastāvdaļas atrodamas dārzā, tad, protams, nelietojam saldētus dārzeņus. Ja vāram zupu ziemā, varam lietot tikai tos.


Vāram. Pieliekam klāt buljona kubiņu. Kad dārzeņi uzvārījušies, lejam zupu blenderī un pievienojam saldo krējumu. Daudzumu var variēt.


Noteikti pieliekam klāt svaigus garšaugus, ja tādi ir pieejami.

Sakuļam blenderī. Zupa gatava!


Bērni ir īpaši sajūsmā, ja zupu pasniedz ar grauzdiņiem. Tos var pagatavot arī vienkārši tostējot maizīti.

Komentāri

Unknown teica…
ņam, ņam, ļoti garšīga zupiņa un arī ļoti veselīga, puisīšiem garšo un arī omītei