Bikšu pārvērtības

Nav taisnība, ka mēs tikai taisam saldos ēdienus un ēdam vienā gabalā! :) Mēs turpinam arī rokdarbošanos.

Strauji un draudīgi tuvojoties 1.septembrim, tiek revidēti drēbju plaukti un tikai tad īsti labi var redzēt, cik ātri aug bērni. Daudzi apģērba gabali izskatās tik bēdīgi, ka ''bērnu dārza gaitas'' noteikti neuzsāks. Daži ir vēl gluži labi, bet to garums... 10 cm virs potītes. Tad nu nolemju izmēģināt nesen, ja nemaldos, žurnālā Ievas Māja noskatīto ideju nedaudz pagarināt un paplatināt bikses.Varbūt aktīvās mājas gaitās rudenī vēl noderēs! Ļoti atvainojos idejas autorei, ka nepieminu viņas vārdu- nevaru atrast šo žurnālu...

Vajadzēs-

1) bikses, kas nedaudz par mazu,
2) kādu citu piemērotu auduma gabalu (es izmantoju atgriezumus no citām velveta biksēm, kuras jau tika izmantotas arī šujot jaunus pārvalciņus bērnu gultām).

DARU TĀ

Pārgriežu bikses sānu vīlēs. Izmēru sānu vīles garumu un piegriežu attiecīga garuma taisnstūri no otra auduma. Piegriežu arī taisnstūri, kas kalpos par bikšu atlokiem.

Tad saprotu, ka arī ceļgali prasa zināmu remontu. Izgriežu divas vienādas detaļas un ar zigzaga dūrienu piešuju pie bikšu ceļgaliem.

Iešuju sānu detaļas. Atloku un atšuju sānu detaļu jostasvietā. Piešuju dubulti salocītu detaļu pie bikšu apakšmalas un iegūstu atlokus, kas padarīs bikses garākas.


Uz ātru roku jaunas bikses gatavas!

Komentāri

Diāna teica…
Fantastisks blogs, kā iegrimu, tā tikai tagad uzpeldu pakomentēt, kā man te viss patīk!
Aija Elliņa teica…
Liels paldies par tik jaukiem vārdiem!