Vasaras (salīdzinoši) lētā iztikšana
Reiz vienā raidījumā dzirdēju, ka kāds ārzemnieks teica, ka neko dīvaināku kā auksto zupu viņš nav redzējis- nepietiekot, ka tā ir rozā krāsā, vēl tā ir auksta! :)
Es saku- jauki, ka šī zupa ir izgudrota, jo maniem bērniem un man tā ļoti garšo. Katru reizi, kad nezinu ko gatavot vai slinkums nodarboties ar jaunradi, uz jautājumu ''vai ēdīsim auksto zupu'' skan atbilde ''jā''!
Gatavoju to droši vien tāpat kā daudzi citi- Iepriekš novāru oliņas. Ielieku palielā bļodā marinētas bietes, sagriežu gurķus (ja ēdu viena, tad arī redīsus). Parasti uzleju kefīru. Vai arī vēl ir iespējamas variācijas no šiem produktiem- paniņas, paštaisītais bezpiedevu jogurts, krējums, ūdens...
Visu sajaucu un bagātīgi pielieku klāt zaļumus. Šī zupa ir arī ļoti laba iespēja iemānīt bērniem dažādus lapu salātus, jo ''plikā'' veidā viņiem tie neiet pie sirds. Tātad, smalki sagriežu dilles, lokus vai maurlokus, un tādus salātus, kādi nu šobrīd ir dobē- rukolu, skābenes, spinātus, ir vēl tādi, kam nosaukums Japāņu salāti... Pārspīlēt nevajag, bet lieku tos jūtamā daudzumā.
Vēl dažreiz klāt pieberu nedaudz kaltēta ingvera un melnos piparus.
Labu apetīti!
Komentāri
Bet pēc būtības - es šitādu rozā nevaru ieēst (tāpat kā pret biešu salātiem man ir krāsas alerģija, lai gan salāti ļoti garšo - ēdu, uz tiem neskatoties :D), mūsmājās aukstā zupa ir vārītas olas, doktordesa un dārzeņi (tomāti, gurķi, redīsi) kefīrā - tā man garšo stipri labāk, nekā kad kādreiz vectēvs uz vārītas skābeņu vai biešu lapu zupas bāzes taisīja :)
Un es ēstu da jebkādu-gan rozā, gan baltu, ka tik auktā zupa :D
Tiešām-labi ka tāda ir izdomāta :))
Andra