Mazliet jocīgs saldais ēdiens :)
Šoreiz nācās glābt dažus ābolīšus no iznīcības, tādēļ sacepu šādu sacepumu. Recepte no žurnāla Škola Gastronoma.
Vajadzēs-
1) pusglāzi mannas putraimu,
2) puslitru piena,
3) 2 olas,
4) 30 g sviesta
5) rīvētu citrona miziņu,
6) kanēli,
7) šķipsniņu sāls,
8) pāris ēdamkarotes cukura.
Receptē visas sastāvdaļas ir divreiz vairāk. Mums pietiek ar šādu daudzumu :).
DARU TĀ
Pienu ar šķipsniņu sāls uzvāru, pakāpeniski pievienoju mannas putraimus un pavāru kādas 2 minūtes. Atdzesēju.
Saputoju sviestu ar cukuru, pievienoju kanēli un citrona miziņu. Savienoju ar olu dzeltenumiem, cukuru un mammas biezputru. Atsevišķi sakuļu stingrās putās olu baltumus. Pievienoju pārējām sastāvdaļām un iemaisu arī smalki sagrieztus ābolus.
Lieku ar cepampapīru izklātā formā un cepu sakarsētā cepeškrāsnī. Jācep kādas minūtes 40 ~ 180 grādu temperatūrā. Es- karstākā un īsāku laiku.
Bērni uzlūko šo ar lielu neuzticību, bet kad pagaršo, tad prasa vēl! Ēdam pārlietu ar karoti ķiršu ievārījuma.
Komentāri
Jauki, ka garšoja, tas jau galvenais! :)