Svētdienas ābolkūka
Nebeidzu virtuvē eksperimentēt ar dažādiem miltiem. Kāds man mērķis? Mērķis- izmantot pēc iespējas mazāk parastos smalkos kviešu miltus. Tā vietā gribu lietot rupja maluma kviešu, rudzu, griķu miltus. Tos dažādot ar ķirbju, mandeļu miltiem, auzu pārslām u.c.
Ne vienmēr mani eksperimenti vainagojas ar ļoti labiem rezultātiem. Bet gadās arī pa veiksmei :). Nesen cepu pankūkas, bet parasto miltu vietā izmantoju sajaukumu no kviešu, rudzu un ķirbju miltiem aptuveni vienādās devās. Sanāca ļoti garšīgi.
Veiksmīgas ir izdevušās arī griķu miltu plānās pankūkas. Recepte aptuveni tāda pati kā kviešu miltu plānajām pankūkām, tikai to vietā griķu milti.
Šodien cepu savu iemīļoto ābolkūku- recepte ir šeit. Tajā ir tikai 50 gr milti (pārējās ir auzu pārslas) un tos pašus es aizstāju ar rupja maluma kviešu miltiem un ķirbju miltiem vienādās daļās. Sanāca, manuprāt, brīnišķīgi.
Un saku kā parasti- nebaidāmies eksperimentēt! Un labu apetīti! :)
Komentāri
Tava ābolkūka noteikti bija ļoti garšīga, jo izskatās ļoti apetelīga:)