''Uz ātru roku'' bez steigas
Nezinu, kas bērnus tik ļoti saista visādās ātrajās uzkodās. Vai pati maizes klātbūtne? Atceros, kad biju sīkā, no 6.vidusskolas nākot, nebija lielākas laimes kā nopirkt baltmaizes kukuli un pa ceļam uz mājām to ēst :D. Lai nu kā, mani bērni netiek īpaši baroti ar hotdogiem, sendvičiem un tamlīdzīgiem, bet to garša, protams, ir pazīstama. Te viendien vēl tētis viņiem ''iemācīja'' jaunu vārdu- tako. Nu tad atkal dabūju es klausīties trīs reizes dienā- mamma, vai tu mums uztaisīsi tako :D
Vakar apnika klausīties šo visu un sataisīju es viņiem šādas maizes-
Vajadzēs-
1) 300 g miltus,
2) 100 g kokosriekstu skaidiņas.
es taisīju no puses minēto produktu daudzuma, man sanāca 4 vidēja lieluma plācenīši.
Sajaucu miltus ar kokosriekstu skaidiņām, pieleju apmēram pusglāzi ūdens. Samīcu mīklu. Atstāju uz pusstundu. Sadalu mīklu 4 daļās, izrullēju plācenīšus un cepu uz sakarsētas pannas, kur uzlieta pavisam nedaudz eļļas.
Kad plācenīši gatavi, tos uzreiz pārloka uz pusēm.
Iekšā iesmērēju kausēto sieru ar zaļumiem, lieku salātu lapas, tomātus, marinētus gurķus un pāris maizītēm arī sviestmaižu tunci.
Te vēl citu plācenīšu receptes no žurnāla Ievas Virtuve.
Komentāri
šis izskatās interesants, it īpaši tās kokosskaidas :))
Jā, mani arī piesaistīja tās kokosskaidas :)