Bez pretenzijas uz autentiskumu
Šodien nācu no Salaspils centra un domāju- ārprāts, man viss krīt uz nerviem- vējš man nepatīk, dubļi mani kaitina, saule mani tracina (paldies tam, kas izgudroja saulesbrilles)... Nespēju pat atbildēt nu jau uz otro jautājumu sēriju Anitas blogā. Nav labi ar mani! :) Bet no otas puses- vakar Rimi dārzeņu nodaļā sapratu, ka pavasaris tuvojas, jo, ja ieejot tur man gribas... to (dārzeņu nodaļu) aplaupīt, tad pavasaris ir jau organismā :D.
Labi, lai nu paliek! Toties uztaisīju sev garšīgas pusdienas. Varbūt jums arī noder.
Vajadzēs šādus produktus-
Piedodiet, sākam no gala-
1) apmēram pusotrs uz korejiešu burkānu rīves sarīvēts burkāns,
2) puse lielas paprikas,
3) ķiploka daiviņa,
4) vistas fileja,
5) šampinjoni (daudzums pēc jūsu izvēles),
6) vok nūdeles,
7) garšvielas, mērces, citrona sula pēc jūsu izvēles un garšas izjūtām (kā jau minēju virsrakstā, nepretendēju uz kādu austrumu ēdienu autentiskumu).
Pannā uzkarsēju eļļu un apcepu sasmalcinātu ķiploka daiviņu, burkānus, papriku, pēc brīža pievieno ju sagrieztu vistas fileju. Beigās pievienoju šampinjonus un aptuveni pusi pakas nūdeles, pieleju ~ glāzi ūdens un pasautē kādas minūtes 5. Pievienoju garšvielas (man- sausās ir ''Ķīniešu garšvielas'', pudelītē ''Garšvielu mērce'' un beigās nedaudz Vorčesteras mērce un nedaudz citrona sulas).
Ēdot pārkaisu ar diedzētām redīsu sēklām. Tām pašām, ko nopirku (nevis nolaupīju) Rimi dārzeņu nodaļā :).
Labu ēstgribu!
Komentāri
Sastāvdaļas uz dēlīša tieši tādas pašas, tikai nūdeļu vietā - kuskuss. Redzēs, kas sanāks! :c)
Aija, ķīniešu garšvielas tās ir? labas?
Jā, mūsu pašu ''Valežs'' garšvielas ar nosaukumu Ķīniešu garšvielas. Varbūt atsevišķi īpaši izteiksmīgas nav, bet kopējā masā savu garšu deva. Pirmo reizi tādas nopirku, jo neko citu plauktā piemērotu neredzēju :).