Kokosriekstu cepumi
Cepumi- drīzāk no vārda cept, nevis cepums. Jo laikam varētu saukt arī par kūku. Vai arī- smilšu cepums ar kokosriekstu pārklājumu. Recepte no žurnāla ''Keksi i pečeņje. Semj povarjat''.
Sastāvdaļas-
1. 1 gl. milti,
2. 1/2 tējk. cepamais pulveris,
3. 2 ēdamkar. cukurs,
4. 1 tējk. vaniļas cukurs,
5. 1 ola,
6. 70 g sviests.
pārklājumam-
1. 200 g kokosriekstu skaidiņas,
2. 100 g sviests,
3. 2 ēdamkar. aprikožu džems- man ķirbju un ābolu ievārījums,
4. 1/2 gl. cukurs.
Sajauc miltus, cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru, sviestu un olu un samīca mīklu. Mīklu ieliek uz pusstundu ledusskapī.
Sviestu sajauc ar cukuru, džemu, koksriekstu skaidiņām.
Izrullē mīklu ļoti plānā kārtiņā. izklāj uz tās virskārtas maisījumu. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz apmēram 20 minūtēm.
Te receptes oficiālā daļa beidzas. Bet man sanāca tā- tā kā man pietrūka kokosriekstu skaidiņu pilnai receptei, tad pusi no samaisītā sviesta, cukura un džema sajaucu ar ķirbja un sezama sēklām un ieguvu vēl vienu interesantu cepumiņu.
Jauku un mierīgu vakaru.
Komentāri