Meksikāņu pusdienas gandrīz meksikāņu klimatā


Šodien pusdienās gatavoju Chile con carne. Iedvesmojos no burvīgās Havjera Garsijas pavārgrāmatas ''Gatavots a la mexicana'', kuru nesen paņēmu lasīt  Torņakalna bibliotēkā. 


Droši varu teikt- paņēmu lasīt, jo grāmatā bez noderīgām receptēm ir arī silti un garšīgi stāsti no Havjera dzīves, teju no dzimšanas līdz brīdim, kad grāmata izdota. Stāstu uzburtā gaisotne ir tik krāsaina un spilgta, ka tā vien gribas vismaz uz brīdi pārcelties uz saulaino Meksiku. 

Vajadzēs-

1) 500 g liellopu gaļas,
2) 2 sasmalcinātus sīpolus,
3) 2 kubiņos sagrieztus tomātus,
4) 1 sagrieztu papriku, 
5) 2 sagrieztus halapenjo piparus (var konservētus), man bija konservēts čili pipars,
6) 2 saujas novārītu sarkano pupiņu,
7) 2 ēd.kar. taco vai chili con carne garšvielu maisījuma, es ņēmu dažādu kaltētu zaļumu maisījumu,
8) olīveļļu,
9) sāli,
10) kukurūzas čipsus pasniegšanai. 

Grāmatā sacīts- apcept maltu vai sagrieztu gaļu, pievienot sīpolus, papriku, tomātus, halapelnjo. Es darīju tā- apcepu sagrieztus sīpolus, papriku, tad pievienoju gaļu, tomātus. Cepu, kamēr gaļa gandrīz gatava. Pievienoju pupas, garšvielas, sāli. Apmaisīju, izkarsēju. Pasniedzu kopā ar kukurūzas čipsiem un ēdām, čipsus izmantojot kā karotes :). Ja jūs zinātu, kā bērniem tas patika! :)  

Mmmm, gardi! 

Domās atgriezos daudzus gadus atpakaļ, kad Reinis strādāja meksikāņu restorānā Nacho Nana's Vecrīgā. Atbrauca uz Latviju meksikāņu pavārs  un samācīja jauniešus, kas strādāja restorānā, kā gatavot autentiskus meksikāņu ēdienus. Cik tur viss bija garšīgs! Ēdiens bija vienkārši burvīgs, jo restorānā neizmantoja nekādus kečupus vai konservētas pupas, viss bija svaigs un uz vietas gatavots... Laikam tieši tādēļ Nacho Nana's, tāpat kā daudzu jauku vietiņu, mūžs nebija pārāk garš :) ... 

Lai jums paciešams karstums! :) 





Komentāri

Anonīms teica…
kur tu vienmēr atrodi tās labākās un interesantākās gramatas, Tev ir čujs un ņuhs.Paldies par recepti!
Aija Elliņa teica…
Lūdzu! Pašķirstu grāmatu, paskatos bildes (ja tā ir pavārgrāmata) un tad jau viss ir saprotams! :)
Antra teica…
Eh... jā... nacho nanas krodziņš bija superīgs!!! Kaut kā baigi iespiedies atmiņā. Gan jau arī tāpēc, ka Reinis ik palaikam pārsteidz ar kādu cienastu no tiem laikiem :)
Aija Elliņa teica…
Cik jauki,ka palicis prātā! :) Jā, šoreiz es uztaisīju meksikāņu pusdienas, bet parasti tā ir Reiņa ''atbildība'' :))))