Kalnciema kvartālā

Vakar turpināju iepazīt Pārdaugavu. Šoreiz mans ceļš veda uz Kalnciema kvartālu. Tam bija labs iemesls- burtu tirdziņš jeb grāmatas plašā piedāvājumā. 



Es kā cilvēks no laukiem (kā mani te nesen nosauca par to, ka pajautāju vai trepju telpā ir visu naktī jādeg gaismai :)))) ), gāju ar karti rokā, kurā Reinis bija  nospraudis loģisku maršrutu no Āgenskalna pa Talsu un Sabiles ielām. Pat ar karti rokā mazliet nomaldījos, gāju gan pa Ormaņu ielu, gan pa Dreiliņu ielu un pie paša Kalnciema ielas tilta arī nonācu.

Tirdziņā valdīja patīkama rosība, redzēju gan prieka bikses, gan tiku uzrunāta no www.uogauoga.lv meiteņu puses. Noteikti šeit vēl atgriezīšos arī kādā citā sestdienā!


Bet, protams, ka šādu pastaigu neatņemama sastāvdaļa ir Pārdaugavas vērošana! Un te patiesi ir kontrastu pilnas vietas un lietas. Nu gluži kā šī māja- no vienas puses pilnīgi sabrucis grausts, bet uz tās- dārgu pakalpojumu reklāma :). Tāda man liekas visa Pārdaugava- kontrastu pilna.


Vai nav skats kā no kāda Latgales ceļojuma?


Un kā jums šis celiņš? :)


Tā ir Sabiles iela, starp citu!

Tepat blakus lepnu dzīvokļu pārdošanas reklāma-


Cilvēki mīl ziedus it visur- ne tikai tur, kur redzam ziedos mirkstošus dienvidu balkonus Eiropā-


Vienīgais, kas manī izsauc negatīvas emocijas, ir pamestie ražotņu un rūpnīcu korpusi un pagalmi- bez dzīvības, tukši un pamesti.


Bet vispār man šeit patīk un es dīvainā kārtā šeit jūtos brīnišķīgi. Varbūt tāpēc, ka kāda mana ģenētiskās atmiņas daļa pazīst šo vietu, jo Pārdaugava ir dzimtā puse manam tētim. Tikai vēl neesam bijuši ekskursijā un  noskaidrojuši, kurā mājā Kalnciema ielā īsti viņš bija dzīvojis savā bērnībā.

Atceļš ir nedaudz vienkāršāks un šķiet, ka Kalnciema ielas kvartālā varu nonākt itin ātri, tik vien kā pagarākas pastaigas rezultātā.





Komentāri

Irēna teica…
taisni apskaužami daudz ekskursiju maršrutu jums tagad ir :)
Sigita teica…
Daudziem liekas tik svarīgi aizbraukt uz ārzemēm, bet tepat tik daudz neredzētā. Man projektā (tiesa, noglabātā, ar kādu 2 gadu stāžu) ir ekskursija pa ielām, piemēram, Brīvības iela, pa kuru ietu, izpētītu arhitektūru, kaut ko nobildētu, jo ikdienā iznāk viens tāds skrējiens, acis nepaceļot.
Aija Elliņa teica…
Sigita, lieliska doma! :) Kāpēc tik tālu noglabāji? :) Varbūt var ātrāk īstenot? :)
Ilze teica…
Aija, šis ir arī mans rajons. Un man ļoti patīk dzīvot Āgenskalnā un pastaigāties par mazajām, krustu-šķērsu ieliņām. Un bieži tiešām liekas,ka atrodies kaut kur uz laukiem nevis Rīgā.
Aija Elliņa teica…
Ilze, vai mēs pazītu uz ielas viena otru!? :))))
Sigita teica…
Aija, tā ideja dzima ziemā, kad slidens un auksts, domāju, paglabāšu līdz pavasarim, bet nu jau traki aizglabājusies:)Tu man atgādināji. Paldies!
Ilze teica…
Domāju,ka pazītu!
Liki teica…
Aija, kāpēc tikai sestdienā?
Arī 4dienu pēcpusdienās ir lieliski tirdziņi un vakarā vēl lieliskāki koncerti. :c) Pat es no Juglas mēdzu speciāli aizbraukt. ;c)
Aija Elliņa teica…
Jā, paldies, Liki, par atgādinājumu! Es jau pa daļai tādēļ gāju, lai saprastu, vai ar bērniem ar kājām varam tur nokļūt uz kādu koncertu! :)

Arī varbūt kādreiz satiksimies? :)
Aija teica…
Sestdien pie Āgenskalna tirgus pagāji garām manai mašīnai, šķērsojot Zeļļu ielu. Pirmā rekacija bija atvērt logu un uzsaukt - Sveika, Aija! Bet tad aprāvos, ka faktiski taču nemaz neesam pazīstamas. Atpazinu Tevi pēc flamingo krāsas blūzītes :))
Aija Elliņa teica…
Aija, nu cik ārkārtīgi žēl!!! Kāpēc neuzsauci? :) Es droši vien būtu sākumā muļķīgu seju rādījusi un nepazītu, bet beigās būtu ļoti ļoti priecīga!
Mīļās meitenes, mīļās blogdraudzenes, lūdzu, ja mani redzat uz ielas vai kur citur un atpazīstat, droši uzrunājiet, es ļoti gribu jūs satikt arī dzīvē un tā ir brīnišķīga sajūta, kad esam jau daudzas redzējušās arī dzīvē :)
Anonīms teica…
skaistā un neatkārtojamā Pārdaugava, viena ieliņa par otru skaistāka, priecājos par jūsu jauko iedzīvošanos.
Anonīms teica…
paldies Aijiņ, par šim brīnišķīgajām ekskursijām!jūtos it kā pati tur būtu pabijusi, tas ir tik skaisti un aizkustinoši.
Rozhmaizite teica…
Super! Tas ir ļoti skaists rajons, pati vienmēr ļoti gribēju to izložņāt krustu šķērsu ar fotoaparātu, tur ir tik daudz "pērļu"! Cik tālu tirdziņš sanāk no Tavām mājām?
Aija Elliņa teica…
Nu zini, tādas prāvas pastaigas attālumā. Nu rēķini, ja es esmu netālu no Torņakalna stacijas un jātiek ir līdz Kalnciema ielai :). Bet pastaiga jauka, patiešām ir ko pētīt pa ceļam :)