Silta zupa ziemas dienai


Nezinu kā jūs, bet es noteikti šobrīd atrodos tādā kā ziemas (nē, nekādā ziņā, ne depresijas, bet) patīkama slinkuma stāvoklī noteikti :). Darīt neko īpaši virs noliktās ''normas'' (darbs, bērnu atvešana, aizvešana, ikdienas nepieciešamie darbi) negribas. Ēst gan gribas un noteikti kaut ko siltu. 

Šodien vārīju laša zupu. Varbūt ''laša'', tas ir pārāk skaļi teikts un varbūt šādu zupu vāra tikai kaut kādi galējie nabadziņi, bet nu es tādu vāru un labprāt ēdu! 

Tātad, pērku Super Netto šādu produktu- 


Lieku katlā iekšā, ūdeni klāt, sīpolu, lauru lapu, kādu krustnagliņu un vāru. 


Kad kādu brīdi viss vārījies, ņemu ārā lašu ribas, atdzesēju, atdalu uz tām esošo gaļu no asakām. Sīpolu, lauru lapu un krustnagliņas arī izņemu no buljona.

Lasi lieku atpakaļ buljonā, klāt burkānu, kartupeli un nedaudz zaļos zirnīšus. Bet šīs sastāvdaļas katru reizi mainās, protams. Pieberu sāli, piparus, vāru, kamēr dārzeņi gatavi. Pievienoju zupai pusapelsīna sulu. Pieberu klāt svaigi sasaldētus pētersīļus un mazliet dillles.

Pirms pasniegšanas vēl var pievienot svaigi maltus melnos piparus un citrona sulu. 

Lai labi garšo! 


Komentāri

Arta teica…
man gan zivju zupas ne pārāk, bet šī izskatās garda. un ekonomiska, kas arī ir labi :)
Aija Elliņa teica…
Jā, Arta, ja dārzeņi ir mājās, tad ar nepilnu latu veikalā pietiek :), lai tiktu pie tādas :)
Arta teica…
būs jāizmēģina jau tuvākajās dienās, paldies par ideju :)
Biene teica…
Šitādu taisu, tik no svaiga laša atlikumiem...Un tagad ar siekalas mutē saskrēja, bet...mums karantīna un jāgatavo tas ko atnes vīriņš...
Aija Elliņa teica…
Biene, veseļojaties! :)
andrasballe teica…
Man tik loti sitadas zupas garso, ka pilnigi siekalas saskreja mute no Tava rakstita :) Par tiesi sadu lasi gan nemaz nezinaju, ta ka bus man japaskatas. Es parasti no veselas zivs vai kaut kadiem atlikumiem. Laikam zinu, kas bus pa brivdienam jauztaisa :) ta ka paldies par ideju :)
Anonīms teica…
jā, forši, šitāda laikam varētu būt daudz garšīgāka nekā no svaiga, būs jāpamēģina, paldies par ideju
Sigita teica…
Man gan ar tām zupām, kaut siltām:), diezgan vēsas attiecības, bet varu diezgan precīzi iedomāties, kā garšo šī, jo tieši no SuperNetto laša mēdza gatavot mans tēvs...
Anonīms teica…
kāda laime ir atrasties savā skaistajā sakārtotajā mājā un ieēst karstu garšīgu zupiņu, vai tad kaut ko tik jauku var izbaudīt citā gadalaikā? Katram gada laikam savi prieki!