piektdiena, 2013. gada 15. marts

Sildāmies!


Kaut arī pēc nepilnas nedēļas, 20.martā plkst. 13.02 iestāsies astronomiskais pavasaris un to es zinu pilnīgi droši, jo šajā dienām manam tētim būs dzimšanas diena, šodien tomēr velk uz kaut ko siltu, vai ne? 

Vāram biešu un Ķīnas pupiņu zupu! 

Par pamatu zupai izmantoju agrāk vārītu un sasaldētu buljonu (tas var būt jebkāds- gaļas vai dārzeņu buljons). Pievienoju uz korejiešu burkāniem paredzētās rīves sarīvētu lielu burkānu, pāris mazas bietes (man šoreiz jau gatavas, tvaicētas), un aptuveni puskrūzi Ķīnas pupiņas (iepriekš nemērcētas, jo tāpat izvārās gana ātri). Pieberu sāli, un no garšvielām šoreiz izmantoju kaltētus dārzeņus un ķiploku un sīpolu pārslas. Kad zupa jau teju gatava, pievienoju kādu sauju pilngraudu makaronus. Pagaršoju, pavisam nedaudz piešauju klāt sojas mērci un balzamiko etiķi (pilnīgi brīva izvēle- var tomātu pastu, var Vorčesteras mērci u.c.). Pēc minūtēm 10 zupa gatava! 

Lai labi garšo!  

2 komentāri:

Anonīms teica...

jā, droši vien forši, bet es dzeru tēju ar ingveru, citronu un medu, arī silda, apnicis jau tas aukstums un piedevām vēl pūš.

Aija Elliņa teica...

Šodien pūš pamatīgi, tas tiesa...