Pastaiga... izziņa... draudzēšanās


Vai jūs zināt, kur  dzīvojat? Kas īsti tā ir par vietu? Kas tur atradās pirms 100 gadiem. Vēl jo vairāk- pirms 500?  Bet vai tas dīķis, kas ir tuvumā ir dabīgi radies vai mākslīgi veidots? Un kas ir tā pussabrukusī ēka, tur pie tā lielā krustojuma? Tā ir bijusi pirmā leļļu rūpnīca visā Baltijā? 

Vēl un vēl vairāk jautājumu man radās, kad meklēju informāciju par savas dzīvesvietas tuvāko apkārtni. Paldies mūsu mīļajiem draugiem, kas ieteica šoreiz  tusiņu apvienot ar ekskursiju pa rajonu... Protams, bija arī vasarai raksturīgā grila smarža un saldējuma ēšana, bet- tas viss pēc pastaigas!  

Un vienu lietu nu es patiešām sapratu, ka iejusties gida lomā pavisam nav viegli. Un, manuprāt, grūtākais ir nevis atrast informāciju, bet atlasīt, ko tieši es varu šajā reizē izstāstīt. Jo informācijas ir tik daudz un tā ir tik aizraujoša- viena ved pie nākamās un tā atkal tālāk un tālāk... 

Pamēģiniet kādreiz noorganizēt šādu pasākumu, nenožēlosiet! 




Paldies interneta vietnei www.citariga.lv, tur ir daudz interesantas informācijas! 


Komentāri

Irēna teica…
Tu esi ļoti daudzpusīgs cilvēks! malace!
sapņunamiņš teica…
OOooo..patiešām laba ideja. Paldies! Bet izklausās ne tikai intersanti, bet arī laikietilpīgi. =-) Kliņģeris tev par paveikto!
Aija Elliņa teica…
Paldies :) Pati ļoti aizrāvos ar visu šo pasākumu! :)
Anonīms teica…
tev tak jāpiesakās tūrisma aģentūrā par gidu, pēc dalībnieku atsaucībām, tas esot bijis ģeniāli, saistoši un atraktīvi.
Aija Elliņa teica…
:), pārsmējos... paldies
Sigita teica…
Es, kad pirms 5 gadiem ievācos savā patreizējā dzīvesvietā, lasītavā uzdūros attiecīgajai literatūrai, palasīju. Pirms gada draugiem.lv, kur mūsu rajonam ir domubiedru grupa, bija vēsturiska bilžu galerija ielikta, ar aprakstiem. Kopā ar bērnu apskatījām. Jūlijā atbrauca radi no ārzemēm, kuri nekad nebija te bijuši, mans puika novadījis tāāādu ekskursiju, par kuru visi bija lielā sajūsmā. Es tur klāt nebiju, bet teicu, ka ļoti lepojos ar viņu:)
Biene teica…
Super!Malace!Ceru, ka arī kādreiz atradīšu tam laiku!Taču varbūt to var paveikt jau bērni!Paldies par ideju!
Aija Elliņa teica…
Jā, Biene, Sigitas piemērs rāda, ka to noteikti var paveikt arī bērni! :) Brīnišķīgi!