Brokastīs tiramisu jeb Jāņa Sokolovska meistarklasē


Vakar piedalījos ilgi gaidītajā šefpavāra un restorāna Riviera līdzīpašnieka  Jāņa Sokolovska meistarklasē. Šo iespēju ieguvu piedaloties saldējuma Ekselence desertu fotogrāfiju konkursā, iesūtot  Kristiana vārda dienas kūkas bildi. Šis konkurss mani piesaistīja ar to, ka lai piedalītos nebija vis jānopērk saldējums un jāreģistrē čeks, kā tas ir pierasts, bet tikai jānosūta deserta fotogrāfiju! :) Un kas var būt vieglāks par šo! Bet, ja nopietni, tad, protams, ka balva- meistarklase, bija vislielākais vilinājums piedalīties. Iepazīti cilvēki, jaunas zināšanas, interesanta pieredze- es domāju, ka vērtīgāku dāvanu nemaz nevar iedomāties! 


Ierodoties notikuma vietā, mūs sagaidīja smaidīgs meistarklases vadītājs, glāze šampanieša un jau iepriekš uztaisīts krēms brulē, kuru pašiem bija jāpabeidz gatavot, nodedzinot cukura virskārtiņu. Un, protams, jānotiesā!  


Tad mācījāmies gatavot tiramisu. Mums izdevās! :) 







Tā izdevās, ka knapi dabūju burciņas vāciņu ciet, lai transportētu saldo uz mājām. 


Bet ar to vēl vakars nebija galā- varējām mācīties arī kā gatavo krēmu brulē. 



Paldies meistarklases dalībniekiem par jauko un draudzīgo atmosfēru, saldējumam Ekselence par konkursu un Jānim Sokolovskim par meistarklasi! Baterijas kādam laikam atkal ir uzlādētas. :) 

Bet par manu dalību un necerēto panākumu  konkursā Iemīli rapšu eļļu- citreiz! :) 


Komentāri

Anonīms teica…
nu Aijuk, malacis, man tiešām liels prieks par tavām aktivitātēm un neatslābstošo tiekšanos pēc kaut kā jauna , apvienojot to ar visiem ģimenes pienākumiem un darbu un rūpējoties un ņemot dalību savu puisīšu sportiskajās aktivitātes. Manās acīs tu esi paraugmamma un esi pelnījusi lielu rakstu kaut kādos mēdijos.
Aija Elliņa teica…
Vai, apsmējos... paldies, māmiņa, dikti skaļi teikts!
Irēna teica…
Nu es jau arī vienmēr saku, ka Aija ir ĻOTi laba mamma. Vienkārši apskaužami pavadīts vakars!
Aija Elliņa teica…
Jā, Irēnīt, bija gan interesanti, gan pamācoši- forši vienvārdsakot! :)
Sigita teica…
Tiramisu man ļoooti garšo!!! Un esmu no tām, kas dažkārt brokastīs apēd kūkas gabalu, jo ne ar ko citu sevi iekārdināt nespēju:) Nu jā, bet pati tiramisu diezin vai saņemšos pagatavot...
Aija Elliņa teica…
Sigita, pēc šīs meistarklases es sapratu, kas tas ir viens varen vienkārši un elementāri pagatavojams saldais, nezinu, kāpēc ir tāds mīts, ka tas ir kaut kas ekstra neparasts un eksotisks. Es arī līdz šim to nebiju gatavojusi...
wizble teica…
mmm...gards un interesants vakars izdevies :)
Alise teica…
jā, patiesi aktīva meitene!
tiramisu vienmēr bija uzrunājis, taču gatavojusi pati neesmu
andrasballe teica…
Izskatās kārdinoši :) tāpēc ceru, ka pastāstīsi kā Jums mācīja taisīt. It sevišķi kā tur pareizi visu ar to kafiju - lai nav par daudz, bet nav arī par maz. Man kaut kā līdz šim nav sanācis pašai taisīt, bet visi ko esmu ēdusi kaut kur ciemos - nu tā ne pārāk un tādu īsti garšīgu atceros tikai vienu reizi Itālijā un vēl reiz vienā mazā itāļu kafejnīcā Beļģijā.
Anonīms teica…
vai vai, cik garšīgi, 2. septembrī saēdos šo brīnumēdienu, paldies Aijiņ