Ja mājās ir maize un tomāti...


Nezinu, kā jums sokas ar ēdienu gatavošanu skolēnu brīvlaika laikā, bet man parasti kādā brīdī iestājas tāda fāze, kad neko vairs negribas (gatavot).  Liekas, ka galva kā izslaucīta no idejām, ko taisīt, lai visiem garšotu, lai būtu veselīgi un par pieņemamu cenu. 

Bet ja mājās ir daudz un dažādi tomāti un kāda maize, tad var, protams, uztaisīt tomātmaizes :), bet var arī censties uzburt ko interesantāku. Talkā ņemu špikeri- Džeimija Olivera ''30 minūtes virtuvē'', 50 lpp. Toskāniešu salāti. 

Mana variācija par tēmu- ņemam kādu maizi, piemēram, ciabatu vai manā gadījumā pašcepto ķimeņu kviešu  maizi tik, cik pietiks konkrētajam ēdāju skaitam. Salaužam nelielos gabaliņos. Pārkaisām ar tējkaroti sasmalcinātu fenheļa sēklu, kādiem zaļumiem, kas pieejami (man majorāns), nedaudz sāls un apslakām ar olīveļļu. Visu kārtīgi samaisām. Liekam maizi cepeškrāsnī un īsu brīdi apcepam zeltaini brūnu un kraukšķīgu. 

Kamēr maizīte cepeškrāsnī, ņemam salātu bļodu, ielejam tajā olīveļļu, iespiežam citrona sulu, pāris ķiploka daiviņas, nedaudz sāls. Olivers pievieno kaperus, marinētu papriku un visu sasmalcinot samaisa. Es pievienoju smalki sakapātu marinētu patisonu (jo tāds atradās ledusskapī) :). Tas pikantumam. 

Griežam labi daudz (un ja ir iespēja- dažādus) tomātus un pievienojam baziliku. Kad maize gatava, liekam to klāt tomātiem un mērcei, visu kārtīgi samaisām un pārkaisām ar kādu cieto sarīvēto sieru. 

Nu vai tad nav gandrīz kā sviestmaizes ar tomātu, tikai ar pievienoto vērtību?! :) 

Labu apetīti! 





Komentāri

RitaGri teica…
Arī laba ideja.
Mums šogad ļoti labi gatavojas lauka tomāti. Tāpēc vakar cepu tomātu maizi. Recepte bija no kādas senākas "Ievas", pamatnē smilšu mīkla un virsū tomāti, sīpoli, vēl bija paprika un siers.
Anonīms teica…
nu tu vēl saki, ka nav nekādu ideju. Super idejas un droši vien garšīgi uz nebēdu, redz kā mazās galviņas iegrimušas bļodiņā.