Omlete pēc Darjas Doncovas :)


Šodien, cepot bērnam omleti (bērnam, jo otrs bērns ēd tikai ''vēršaci'') :), atcerējos, ka reiz  bibliotēkā paņemtā Darjas Doncovas grāmatā ''Pavārgrāmata sliņķei'' es izlasīju, ka francūzietes cepot ideālu omleti. Un ideālā omletē pienam ir jābūt tieši tik pat daudz, cik olām. Kā to var nomērīt? Pavisam vienkārši- mērot piena daudzumu ar omletē izmantoto olu čaumaliņām. Pamēģiniet, sanāca ļoti labi! :) 

Nekad dzīvē sastāvdaļas omletei nebiju pievienojusi kaut kā nebūt tās sverot vai mērot :). Šoreiz cepu omleti ar dillēm un pārkaisīju ar rīvētu Gratisani sieru (nopērkams lielveikalos, mazās paciņās). 

Lai darbošanās virtuvē nekļūst vienmuļa! :) 


Komentāri

Irēna teica…
Izklausās interesants mērīšanas veids :) Būs jāizmēģina..
Anonīms teica…
vajadzēs izmēģināt, man vienmēr tas piens par daudz, vai par maz, tā tik turpniet, mani gudreļi, jums jautra dzīve.
Man patik tadas pienainas un gaisigas omletes.

Bus japamegina :)