Grilētu ābolu deserts


Es mīlu piektdienas vakaru! Brīvdienas man nepatīk, darba dienas bieži aizrit nevajadzīgā steigā, bet piektdienas vakars... Apziņa, ka nekur vairs nav jāskrien, it sevišķi tādā laikā kā šis- aiz loga, burtiski silda! Un nevarētu jau arī nekur vairs aiziet, jo visas drēbes un apavi ir slapji. 

Pilnai laimei nolēmu piesmaržināt māju ar kanēļa, nedaudz dedzināta cukura un riekstu smaržu. Un darīt to, talkā ņemot manu jauno grilu. Bet pie jauna grila es tiku pavisam necerēti un negaidīti. Pirms kāda laika e-pastā saņēmu uzaicinājumu piedalīties recepšu konkursā ''Iemīli rapšu eļļu''. Varbūt pat nepiedalītos, ja nebūtu pilnīgi pārliecināta, ka šai konkursā jāiesūta tieši cūku pupu humosa recepti- iemīļotu un bieži taisītu šovasar.  Man par lielu pārsteigumu, ieguvu galveno balvu, tieši šo pašu mazo un jauko grilu uz kura tapa piektdienas vakara deserts (un Laine, neko nesaki par manu veiksmi, šis neskaitās, jo tā nebija loterija, bet konkurss) :) :) -


Nu tātad, nomizoju saldus ābolus un sagriezu gabaliņos. Liku uz grila gludās virsmas (ir arī otra- viļņaini robaina, kā jau grilam) nedaudz sviesta un ābolus. Mazliet pagrilēju, tad pārkaisīju ar kanēli un cukuru. Āboli ļoti ātri ir gatavi. 


Ābolus pārliku lēzenā šķīvī un turpat uz joprojām karsta grila liku nedaudz sasmalcinātus lazdu riekstus, sezama sēkliņas, mazliet auzu pārslas, cukurota ingvera gabaliņus un pārkaisīju ar kādu karoti cukura un kanēļa...  


Vēl dažas minūtes un deserts gatavs! 


  Jauku un mierīgu arī jums piektdienas vakaru! 


Komentāri

Biene teica…
Nu, jā!!!Izskatās kā radīts tādam pirms Miķeļdienas vakaram!Smaržu sajutu no bildēm!
RitaGri teica…
Gardi gan! Tiešām īstais piektdienas vakara ēdiens. Un tāda ierīce! Apsveicu!
Kaut ko līdzīgu uztaisīju ceturtdienas vakarā, bija cepeškrāsnī cepti āboli, apgrauzdēju auzu pārslas un piebēru rozīnes.
Un kas būs nākamais grilētais ēdiens?
Anonīms teica…
vai, vai, cik garšīgs un smuks izskatās!