piektdiena, 2013. gada 27. septembris

Rudens salāti un zupa


Šoruden atkal taisu tik ļoti iemīļotos rudens salātus, kas ēdami gan karsti, gan auksti. Darbības jāveic tieši tādas pašas kā taisot kabaču ikrus, tikai šoreiz esmu papildinājusi recepti ar ķirbi un skābu ābolu. Tātad salātu sastāvā- smalki sagriezts sīpols, ko pirmo apcep eļļā, pievieno nedaudz kurkumas. Tad pieliek sarīvētus kabačus, ķirbi, burkānu un ābolus, nedaudz pacep pannā. Ja panna nav ar augstām malām, tad masu pārliek katlā, pievieno nedaudz ūdens, tomātu pastas, sāls, maltus piparus un sautē, kamēr dārzeņi tik mīksti, cik jums patīk. 

Vēl šos salātus var izmantot, vārot zupu. Uzvāra tos, pievienojot vēl ūdeni vai iepriekš sagatavotu buljonu, pievieno garšvielas, frikadeles, makaronus, vai gaļas gabaliņus vai rīsus vai visu ko sirds kāro. Zupa gatava! 


Labu apetīti! 


1 komentārs:

Anonīms teica...

ņam,ņam, ņām,