Joprojām par maz gaismas :)


Pēc vakar vakarā Salaspils sociālajā centrā radošajā nodarbībā plūdušajiem mežģīņu metriem un birušajiem gliteru kalniem, šodien gribējās ko piezemētāku :)... Talkā ņēmu papīru, maisa audumu un saldējuma kociņus. Nu jā, patiesības labad jāsaka, ka papīrs gan nebija nekāds vienkāršais papīrs, bet- avīze ķīniešu valodā. Šo laikrakstu reiz pavisam netīšām savā īpašumā ieguva vīrs, saņemot to pa pastu sūtījumā kopā ar kādu tehnikas vienību darba vajadzībām. Rokdarbnieces laime! :) 






Lai jums gaiši! 


Komentāri

Irēna teica…
Ļoti jaukas idejas, ar kociņiem īpaši interesanti!! :)
Anonīms teica…
nu vai nav jauki, kā lai tiek pie ķīniešu avīzēm, varētu aplīmēt veselu sienu, vai izveidot kaut ko irāmētu, arī kociņu ideja ļoti jauka, malacis
Aija Elliņa teica…
Jāpaprasa Reinim, lai pasūta- man lūdzu printeri un 15 avīzes :D
RitaGri teica…
Interesanti ar ķīniešu rakstiem. Hieroglifi dod tādu vieglumu, mūsu apaļie burti būtu smagnējāki. Varbūt.
Aija Elliņa teica…
Jā, Rita, tā varētu būt. Vēl labi izskatās ar nošu rakstu.
Oho! Hieroglifi! :) (nav tā, ka man patīk tos redzēt, vienkārši prieks, ka a)beidzot kāds atšķir ķīniešu (šie, starp citu, ir taivāniešu) hieroglifus no japāņu un b)tie nav kājām gaisā apgriezti, kā bieži mēdz būt pat lielos un dārgos interjera priekšmetos). Ja vajag žurnālus/avīzes ar ķīniešu hieroglifiem - man ir čupiņa ar Taivānas žurnāliem. Labprāt atdošu. Pietiks desmitiem šādu jauku laternu! :)
Aija Elliņa teica…
Kaut kas vienreizējs :) Līmēju tādā virzienā, kā izgriezu no avīzes :). Anastasija, varbūt Tu arī zini, par ko tur rakstīts, varbūt kādu fragmentu var salasīt? :) Vai Tu esi mācījusies austrumu valodas!?
Aija, te ir rakstīts kaut kas par izglītību, skolotāju apmācībām, ieguldītajiem 300 miljoniem juaņu... Man ne īpaši labi veicas ar Taivānas materiālu lasīšanu, jo Taivānā izmanto tradicionālos hieroglifus, bet mēs mācāmies vienkāršotos, kurus lieto Ķīnas Tautas Republikā. Es mācos LU HZF Orientālistikas (Austrumpētniecības) nodaļā, maģistrantūras 2. kursā. Mācos ķīniešu valodu, kultūru un vēsturi.
Aija Elliņa teica…
Cik maz mēs zinām dažreiz viens par otru! Cik interesanti. Paldies par komentāru.

Laba tēma uz mana lukturīša atspoguļota- izglītība! :)