Noslēdzot gadu ...
Nē, es ne par gada notikumiem, sasniegumiem un zaudējumiem, es- par kulināriem piedzīvojumiem... Un ne jau zvaigžņotos restorānos, bet pašu virtuvē :).
Kaut kā šogad pie manis ir nonākušas dažādas idejas un ierosmes svaigēšanas jomā. Un svaigie saldumi- cik tie gardi!
Nu tad nolēmu- kā pavadīšu, tā sagaidīšu (tā gadu vadīšu) :).
Receptes ļoti brīvs atstāsts (manuprāt, svaigo kūku jomā katrs var uzrakstīt savu pavārgrāmatu, kļūdīties nav iespējams)-
Pamatam smalcinu un jaucu kopā- dateles, melnās plūmes, ķirbja sēklas, linsēklas un nedaudz mandeles (pēdējās trīs no sākuma samaļu kafijas dzirnaviņās). Pievienoju pāris ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas. Ar rokām veidoju mīklu, saveļu to bumbā, tad veidoju apaļu kūkas pamatni ar nedaudz augstākām malām.
Virsai- svaigs, sarīvēts vai savādāk sasmalcināts ķirbja gabaliņš, sarīvēts viens ābols, kafijas dzirnaviņās samaltas mandeles, kanēlis, laima un puscitrona sula (sanāk ļoti atsvaidzinošs, var likt mazāk), agaves sīrups un aptuveni 4 ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas.
Klāju virsu uz pamatnes un lieku ledusskapī. Kamēr nedaudz atdziest, izkausēju pāris karotes kokosriekstu eļļas, pielieku kakao pulveri un agaves sīrupu (burtiski pusi tējkarotes) un pārlaistu pāri kūkai...
Bērni ēd!!!
Laimīgu Jauno gadu.
Komentāri
ceru kaut kad pagaršot
:):)
Svaigēšana ir lieliska lieta, recepšu grāmata pat man ir, tikai es nekādi nespēju uzburt savā iztēlē tās garšu kompozīcijas, lai ar entuziasmu ķertos klāt gatavošanai:(