Uz Lielā Ķemeru tīreļa laipas...


Šodien, no paša rīta, izstaigājām Ķemeru tīreļa takas. Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē. Tā platība ir 5000 ha un vecums- ap 8000 gadu. 2013.gada 9.augustā takas tika atvērtas no jauna- tīras, skaistas un atjaunotas. Katrs tagad var izstaigāt 3,7 km garas, starp purva ezeriņiem līkumus metošas laipas. Ir arī t.s. ''mazais aplis'', kas ir krietni īsāks, bet tad jūs neredzēsiet jauno putnu vērošanas torni. Un tajā ir vērts uzkāpt! 

Gaumes ir dažādas un kur vienam skaistums, tur otram garlaicība, bet no savas puses varu piebilst, ka man ļoti ļoti patika šī pastaiga- jūtos uzlādēta, atpūtusies un bagātinājusies! Katram iesaku izstaigāt šīs takas! 






















Tikai brauciet uz takām agri, jo tie cilvēku bari, kas gāzās uz tām ap plkst. 12.00 noteikti neveicinātu apcerīgu un klusu pastaigu. 


Komentāri

Līdaciņa teica…
Mēs arī tur bijām, un varu piekrist par visiem 100% - ir vērts aizbraukt!
Vi teica…
Nudien skaista pastaiga jums bijusi. Es plānoju turp aizbraukt... un beidzamā laikā tik daudz atgādinājumu...ka jamet somā termoss un javīšķa sviestmaizes un jādodas ceļā. :)
Anonīms teica…
tiešām apcerīgi, mēs ar tēvu taisamies braukt uz Spuņņiem, vajadzēs ietvert maršruta, paldies
santini teica…
Takas tiešām skaisti atjaunotas, un ja visi seko bildē redzamajai norādei, tad jau arī nepatraucē lielāks burziņš, ja vien tas viss kustas vienā virzienā... :) Taču ja ir vēlēšanās pēc klusākas pastaigas arī ilgajiem gulētājiem, silti iesaku Cenu tīreļa laipu uz Liepājas šosejas, attālums no Rīgas aptuveni tas pats... Un šitik lielu burziņu kā Ķemeros neesmu tur sastapusi ne no rīta, ne dienas vidū, ne vakarā... :)
Aija Elliņa teica…
Paldies, Santini, paturu prātā! :)
Aija Elliņa teica…
Vai, paskatījos tīmeklī, cik daudz vēl ir purva taku, ko apceļot un izstaigāt!!! :)
Anonīms teica…
Paldies, ka padalījāties savos brīnišķīgajos iespaidos, malači, ekskursanti.
Alise teica…
SKAISTI - SKAISTI - SKAISTI!!!