Kāda neveiksme...

Vai atceraties, ka stāstīju par vēlmi izaudzēt dobē dažus mazo zemeņu krūmiņus? Vēl uztraucos, vai no sīkaļām- stādiņiem kas izaugs. Izauga gan un ļoti spēcīgi un braši! Bet, tagad dobē no tā vairs nav gandrīz nekā... 


No padsmit stādiņiem palikuši vien nieka 3. Un tā bēda ir pavisam vienkārša- zemenes stāds sāk izskatīties šāds- 


Viegli tam pieskaroties, tas paliek jūsu rokā, jo sakņu tam vairs nav- 


Nedaudz parušinoties zemē, jūs sastopat šādu te, labi paēdušu un noaugušu- 


tas ir maijvaboļu kāpurs un viņa delikatese ir zemeņu stādi! :( Tā, ka ja gribat zemē stādīt zemenes, pārliecinieties vai jums nav ēdelīgs ''kaimiņš'', mācieties no manām kļūdām. 

Nu ko, gatavojos nākamajai sezonai, zemenes man būs, par spīti šim resnajam draugam. Stādīšu uz balkona, kastē, podā, vienalga... Lūk, lai ir mērķis acu priekšā! :) 


Attēli no interneta.



Komentāri

Sixspārne teica…
Mana mamma starp zemenēm stāda ķiplokus. Tie atvaira visādus kukaiņus un pasargā zemenes. Vai būtu līdzēts šoreiz, nezinu, bet izmēģināt noteikti to var. :)
Aija Elliņa teica…
Paldies, te jau ātri ienācās informācija, ka varot arī ar sīpoli lapu uzlējumu laistīt dobes :)
RitaGri teica…
Mums tāda paša liga. Kaimiņiene stāstīja savu cīņas metodi. Kā pamana kaut vienu apvītušu lapu, stādu izceļ, kāpuru izņem un stāda no jauna. Un mums arī starp zemenēm aug ķiploki. Pagājušajā gadā pateicoties maijvabolēm bija vismaz daudz plūmju, laikam labi apputeksnēja, pilni kociņi bija, bet te nu viņu otrs "labums" kāpuri. Tik nevar zināt, vai tas pagājušā gada dējums, vai iepriekšējo.
Lai veicas turpmāk!
Martta teica…
Tieši maivaboļu kāpuru uzbrukuma laikā ir svarīgi tiešām katru dienu tos stādiņus apskatīt un kā kāds izskatās pavītis, paraustīt un noteikti meklēt un atrast to grauzēju. Citādi šis noēd vienu pēc otra veselu rindu, bet ja šos noķer, tad zemenēm ir cerība. Man ir pat bijis, kad atrodu apgrauztu stādu, novācu tārpu, iestādu zemeni un viņa ieaugas atpakaļ.
Aija Elliņa teica…
Paldies, meitenes!
Sigita teica…
Hmm, es to nezināju, manas no sēklām izaugušās tikai gliemeži skādē... Bet citādi zemē šie resnuļi mums ir... Nezinu, netālu maurloki aug, bet tie pirms gada bija diezgan prasti, tikai šogad tos var normāli pamanīt.
Unknown teica…
Maijvabolem patīk iedet oliņas kūtsmēsliem bagāta augsnē. Kur eko saimniecība tur arī maijvaboles. Ieteiktu segt ar agro tīklu maijvabolu izlidošanas laikā un ar melno agro tīklu segt pret nezālēm arī kaitēkļiem.
Aija Elliņa teica…
Vēlreiz visiem paldies! :)
Anonīms teica…
nu mazais resnais svoločs, es tak teicu, ka jums ir traki laba zeme, vajag kaut kā noplicināt, jā es esmu redzējusi, ka starp zemenēm stāda kiplokus, bet nekad nepajautāju, kāpēc. NEPADODIES un uz priekšu, pret kaitekliem.