Zaļo zirnīšu zupa


Vasara! Es mīlu vasaru tieši garšas izjūtu dēļ. 

Recepte no Anjum Anand pavārgrāmatas ''Pareizs uzturs tavam ķermeņa tipam. Ajūrvēdas iedvesmota īpaši veselīga diēta''. Starp citu, ja nemaldos, šī grāmata šobrīd pieejama Zvaigznes veikalos ar atlaidi. 

Vajadzēs-

1) 1 ēdamkaroti gī vai parastā sviesta,
2) 1/2 ēdamkaroti kumīna sēklu,
3) 1 vidēji lielu nomizotu un sīki sakapātu sīpolu,
4) 3 lielas nomizotas un sakapātas ķiploka daiviņas,
5) 500 gr izlobītu zaļo zirnīšu,
5) sāli pēc garšas,
6) šķipsnu cukura,
7) 850 gr ūdens,
8) svaigas piparmētru lapas (daudzums pēc jūsu garšas izjūtas).

Daru tā-

Katliņā uzkarsēju sviestu, tajā ieberu kumīnu, sīpolus un ķiplokus. Nedaudz pasautēju. Pievienoju zirņus, ūdeni, sāli un cukuru. Kād sāk vārīties, uzlieku vāku un vāru minūtes 10-15, kamēr zirņi mīksti. 

Neņemu katlu no uguns, leju zupu blenderī un pievienoju piparmētru lapas. Sakuļu blenderī. Ieleju atpakaļ katlā, pagaršoju vai kas netrūkst. Viss, gatavs! 

Zinu, ka daudziem nepatīk piparmētru garša. Man arī nepatīk, ja tā ir šokolādes konfektē ar piparmētru pildījumu... bet dažos ēdienos tā ir tik dabīga un pašsaprotama, ka grūti tos iedomāties bez piparmētras, it sevišķi ja tā nāk tikko no dobes vai podiņa uz palodzes. 

Mmmm, vasaras garša! 




Komentāri

Anonīms teica…
oi, paldies, visu laiku domāju ko darīt ar zirņiem,zaļēšanai jau pārauguši, tagad vārīšu zupiņu
Sigita teica…
Iespējams, man tāds "blonds" jautājums... Zupu lej blenderī karstu?
Aija Elliņa teica…
Jā, Sigita, karstu. Droši vien, ka ideāli būtu mazliet padzesēt, man bet man tas neizdodas :)
Sigita teica…
Cik man nācies receptes lasīt, parasti neviens neraksta karstu, siltu, aukstu... Man parasti žēl blendera, es atdzesēju un turpat katlā sablenderēju...
Aija Elliņa teica…
Sigita, paņēmu no plaukta pirmo trāpījušos pavārgrāmatu- A.Morningstāra ''Ajūrvēdiskās receptes rietumniekiem'' un piem, 131 lpp. ir rakstīts ''... šo karsto masu ieberiet blenderī kopā ar ... visu sablendējiet un pasniedziet karstu'' un vēl dažās vietās tāpat.

Man grūti spriest, man nav bijis nekad rokas blenderis, bet nu katram jau sava sadzīves tehnika pazīstama un izvērtējama labāk :).