Ilgi gaidītais...

...beidzot sagaidītais  brauciens uz kaimiņvalsti, kurā ir tik gludi ceļi, kur visi riteņbraucēji ārpus pilsētas lieto atstarojošas vestes un kurā dzīvo pat delfīni! . :) 

Lielākās pieturvietas- Rīga, Kalvene (Rīgas Zoo filiāle ''Cīruļi''), Liepāja, Palanga ar naktsmājām un nākamajā rītā- Klaipēda, Delfinārijs un Jūras muzejs. 

Kalvene sagaida ar mieru, klusumu, spirgtu vējiņu un tik daudz un dažādiem mīluļiem- lieliem un maziem... 







Un te mana mīļākā bilde. Un ne tāpēc, ka kadrā esmu redzama es, bet tāpēc, ka šeit saskatāms viens simpātisks ziņkārīgais :)- 


Liepājā- darba duna, top Lielais Dzintars- 




Palanga naktī caur viesnīcas logu. Vakarā- tik daudz tūristu, tik daudz atpūtnieku, lielākā daļa no tiem runā lietuviešu valodā, lietuvieši brauc atpūsties uz Palangu (man šķiet, Jūrmalā maz dzird latviešu mēli, bet varbūt es kļūdos)! 


Otrā rīta braucam uz Klaipēdu, gribām noķert agrāku prāmi, lai paspētu uz pirmo izrādi Delfinārijā, kas sākas 11.30. Tas arī izdodas. 



Delfinārijā biju pēc aptuveni 15 gadu pārtraukuma un tajā redzētais un sajustais pārspēj visas cerības. Pēc izrādes jūtamies tik pozitīvi uzlādēti, cieņas un apbrīnas pilni pret šiem gudrajiem dzīvniekiem... 







Vienai delfīnu mammai ir nepilnu mēnesi vecs mazulītis, kas pārsvarā peld pa baseinu kopā ar savu delfīnmammīti. Bet, neļaujiet apmānīties, izrādes beigās viņš nodemonstrē savas prasmes un lec virs ūdens kopā ar lielajiem... 2015.gadā ir plānots atvērt delfīnterapijas centru un baseinu zem skaidras debess. 

Spilgto emociju pārņemti, vienojamies, ka negribam pat vairs braukt uz Dinozauru parku, bet vēlamies paturēt pozitīvās emocijas sevī pēc iespējas ilgāt, arī mājupceļā. 

Atā, delfīni, līdz nākamajai reizei! 




Komentāri

Alise teica…
superīgs brauciens!
varēji Liepājai tuvojoties pie manis uz kafiju iebraukt!
RitaGri teica…
Ir sanācis divreiz pabūt delfinārijā, un tiešām, tikai pozitīvas emocijas.
Aija Elliņa teica…
Alise, labprāt! :) Nākošreiz.

Jā, Rita, patiešām!
Alise teica…
TAD NEAIZMIRSTI!
Aija Elliņa teica…
Un Tu, Alise, zini, ka Tev vienmēr ir Rīgā, Pārdaugavā kur iedzert kafiju! :)
Irēna teica…
brīnišķīgs brauciens! Jā, delfīnu atrakcijas dabā ir LIELISkas!
Aija Elliņa teica…
Irēnīt, Floridas atmiņas? :)
Inese teica…
mēs ar savulaik bijām stāvā sajūsmā par delfīniem :))) Man pat liekas, ka man kā mute atvērās jau pašā sākumā, tā arī neaizvērās aiz brīnumiem :)))
Aija Elliņa teica…
Jā, Inese, apmēram tā arī bija! :)
Anonīms teica…
nu jums tiešām izdevusies ekskursija un laiks skaists un labas emocijas, paldies par ieskatu
Līdaciņa teica…
Vai tiešām rekonstrukcija jau ir beigusies? Tad ar steigu jābrauc turp!
Aija Elliņa teica…
Jā, noteikti jābrauc!