Atvasaras kēksiņi


Sen jau pagājuši tie laiki, kad domājām, ka tikai svaigi spiesta sula ir veselīga un par biezumu izmantošanu pat neiedomājāmies. Tagad arī tie tiek likti lietā. Šoreiz- garšīgos, smaržīgos un arī nedaudz sulīgos kēksiņos. 

Vajadzēs (visu sastāvdaļu daudzumu var variēt pēc savas garšas un gaumes)-
1) 3 olas,
2) 4-5 ēdamkarotes brūnā cukura,
3) pa šķipsnai kanēļa, kaltēta ingvera un Garam masala garšvielu,
4) 5 ēdamkarotes biezumu no izspiestās ābolu un burkānu sulas, 
5) rozīnes,
6) 6 ēdamkarotes plēkšņu kviešu miltu,
7) 1 1\5 tējkaroti cepamā pulvera (es lietoju šādu).

Daru tā
Sajaucu visas sastāvdaļas receptē minētajā kārtībā, lieku sakarsētā cepeškrāsnī un cepu, kamēr kēksiņa mīkla nelīp pie kociņa, ar kuru pārbaudu gatavību. 

Ēdam tāpat vai ar nelielu turku jogurta kaudzīti pa virsu :). 





Komentāri

Anonīms teica…
Gribu, gribu, gribu..........
RitaGri teica…
Paldies! Sulas spiežam, izspiedas varētu izmantot.