svētdiena, 2015. gada 22. marts

Banānu maize


Pēdējā laikā  cepu dažādas maizes, neizmantojot glutēnu saturošus miltus. Kviešu, rudzu, miežu milti manos plauktos vairs nav atrodami! Un ir ļoti interesanti mēģināt ko jaunu! 

Te viena banānmaizīte, ko varu ieteikt arī citiem izmēģināšanai. Nekādas ārprātīgi eksotiskas sastāvdaļas tai arī nav jāpievieno... 

Vajadzēs-

1) 3 ļoti gatavus banānus, samīcītus putriņā,
2) ~ 1/4 tases vai mazliet mazāk kausēta sviesta vai kādas neitrālas eļļas vai kokosriekstu eļļas (pēc jūsu izvēles),
3) 2 olas,
4) oriģinālajā receptē bija arī kļavu sīrups, bet es saldinātāju nepievienoju vispār, 3 banāni dara savu!

5) 1 tasi prosas miltu (neesmu tādus veikalā redzējusi, izmantoju prosas pārslas *, kuras samaļu kafijas dzirnaviņās- daļu atstāju nemaltu, daļu samaļu),
6) 1/4 tases kokosriekstu miltu oriģinālreceptē, ko es aizvietoju ar samaltām ķirbju sēkliņām un pusēm ar saulespuķu sēklām,
7) kanēli,
8) fotogrāfijā redzamajai maizītei pievienoju magoņu sēkliņas, citreiz iztieku bez tām,
9) ~ tējkaroti cepamo pulveri. 

Daru tā-

Sajaucu banānus un olas. Pievienoju visas sausās sastāvdaļas. Kārtīgi sajaucu. Iepriekš līdz 200 grādiem iesildītā cepeškrāsnī iekšā un lai cepās! Pēc kādām minūtēm 15 samazinu karstumu līdz 180 grādiem. Cepu, līdz iedurts kociņš ir tīrs un neaplīp ar mīklu. 

* Tie, kas nepanes glutēnu, izvēlas prosas pārslas uz kurām ir atzīme, ka pilnīgi noteikti nesatur glutēnu un lietojam gardu muti! 





3 komentāri:

Ieva Zavjalova teica...

Nezināju,ka ir tik daudzveidīgi daudz miltu veidu! Interesanta recepte!

Elīna Sniedze teica...

Nesen izmēģināju bezglutēna miltus, lai uzceptu picu draudzenei un garšoja lieliski!

Anonīms teica...

jā,jā, es to maizīti nogaršoju, īstena kūka, loti labi garšoja.