pirmdiena, 2015. gada 30. marts

Sarkano lēcu un burkānu humuss


Vien dažas sastāvdaļas ar piedevām un garda uzkoda gatava! Iedvesmojos šeit, bet papildināju recepti arī pēc savas garšas. 

Vajadzēs-
1) 150 gr sarkanās lēcas,
2) ~ 2, 3 burkānus,
3) sīpolu,
4) dažas ķiploka daiviņas,
5) olīveļļu,
6) ~ tējkaroti kumīna,
7) sāli,
es pievienoju arī
8) pāris ēdamkarotes tahini pastas un
9) svaigi spiestu citrona sulu.

Daru tā-
Noskaloju lēcas, lieku katliņā ar ūdeni un vāru, kamēr gatavas. Noleju ūdeni. 

Notīrītus un palielos gabalos sagrieztus burkānus, nomizotu sīpolu, ķiploka daiviņas, kumīnu, visu pārlietu ar nelielu olīveļļas daudzumu, lieku cepeškrāsnī, folijā, lai cepās, kamēr burkāni mīksti. Visu atdzesēju.

Savienoju visas sastāvdaļas un sakuļu līdz viendabīga krēma konsistencei. Pagaršoju un saprotu, ka bez maģiskajām humusa sastāvdaļām- tahini, sezama pastas un citrona arī neiztikt. Bez tiem garša ir pliekana un man nebaudāma! Vēl pievienoju nedaudz sāls. Gatavs!  





Lai jums garšīgi! :)





3 komentāri:

Irēna teica...

Tad mums šodien līdzīga ēdienkarte :) aizvakar man bija "humuss"no balt. pupiņām, šodien no turku zirņiem + citronbaziliks saldēts, citrona sula, olīveļļa ar baziliku, sāls., Kā man garšo šīs variācijas... būs jāizmēģina arī Tava recepte !

Aija Elliņa teica...

Būs jāizmēģina Tava! :)

Anonīms teica...

ak jūs bitītes, laikam baigi garšīgi, bet ļoti darbietilpīgi!