Kosmoss un mēs


Kā šodien atceros to saulainās dienas pievakari, kad sēžot Salaspilī uz savas mājas lieveņa, ar milzīgu bļodu ķiršu priekšā, kuriem biju apņēmusies izņemt kauliņus, mazliet saskumu un nogarlaikojos. Nedabīgi  apnicīgs darbs! Paņēmu telefonu, pieliku austiņu un sāku klausīties pirmo, kas ieslēdzās. Un tur skanēja  LR 1 raidījums ''Zināmais nezināmajā'', kurā stāstīja par to, ka Ventspilī būvē pirmo... satelītu!!! Sasodīts, satelītu būvē pie mums, tepat Latvijā, nodomāju!  

Kā zināms, Venta 1 vēl joprojām nav palaista kosmosā, bet iespējams, ka lietas pamazām mainīsies, jo Latvija nu ir kļuvusi par Eiropas kosmosa aģentūras sadarbības valsti

Un tieši šobrīd, līdz 10.maijam, katram no mums ir iespēja aizstaigāt  (vai aizbraukt) līdz Esplanādei . kur ir piestājusi ceļojošā izstāde European Space Expo, kurā interaktīvi, skaidri un uzskatāmi varam ieraudzīt to, kā kosmosa tehnoloģijas tiek izmantotas ikdienas dzīvē, visdažādākajās jomās- iedzīvotāju un planētas veselībā, aviolidojumos, zemnieku saimniecībās, atbalstā ārkārtas situācijās utt. utt. 





Bērni varēja sabūvēt katrs savu kosmosa raķeti un pat palaist to gaisā! To līdzēja izdarīt Z(in)00 zinātnes centrs.




Raķešu palaišanas ierīce pavisam vienkārša un asprātīga! Domāju, ka prasmīgi tēti tādas varētu izgatavot saviem bērniem dārza ballīšu atrakcijām! :) 

Vēl mammas varēja izklaidēties, fotografējot tētus uz naglu krēsla :) :). 


Aizejiet uz kosmosa izstādi, kamēr tā ir Rīgā! 




Komentāri

Anonīms teica…
Paldies, par kartejo ekskursiju, ko visu mēs neesam apmeklejusi kopā ar jusu jauko ģimeni un uzzinājuši daudz ko jaunu!
Aija Elliņa teica…
Lūdzu, prieks censties! :)
Madara teica…
Sasodīts, es pat nezināj ka būvē :D Jāiet izlūkos būs, ko tad tur būvē.
Anonīms teica…
ha ha ha, vai Madara nav ventspilniece?