Raķetes palaidējs, noskatīts European Space Expo


Ceru, ka visi ir izžuvuši pēc slapjā Līgo vakara! Mēs ķērām brīžus, kad nelija un meistarojām raķešu palaidēju, kādu bijām noskatījušies European Space Expo, kas nesen noritēja Rīgā. Uzbūvēt to ir pavisam vienkārši, un tad zināma deva aktivitāšu un jautrības ir garantēta. Bērni var sacensties, kuram raķete uzlidos augstāk. 

No materiāliem nepieciešami- elastīga veļas mašīnas truba,  un divas  līdzīga diametra plastmasas caurules (viss nopērkams jebkurā saimniecības preču veikalā), skočs, A 4 papīrs un kāda uzparikte, kur piestiprināt palaidēju (mūsu variantā- fotogrāfijās redzamais melnais objekts) un viena tukša pet pudele-





Ar skoču  elastīgai caurulei vienā pusē piestiprina plastmasas trubu un otrā pet pudeli-




Šo visu piestiprina pie kāda stabila turētāja, manā gadījumā pie melnā objekta.

Otru plastmasas cauruli izmanto raķetes izgatavošanā, to taisa pēc šīs shēmas no divām A 4 papīra lapām. 


Kas tālāk jādara? Caur balto plastmasas cauruli iepūš pet pudelē gaisu, uzliek uz tās papīra raķeti, ieskrienas un lec uz pudeles... Vēro, kuram raķete uzlido augstāk! 



Darbojamies! 



Komentāri

Irēna teica…
viss ģeniālais ir vienkāršs! Šis ir jauks pasākums, mani mazbērni toreiz Esplanādē arī bija sajūsmā
Aija Elliņa teica…
Jā, tādēļ mēs arī nolēmām to atkārtot :)
Anonīms teica…
tas bija labi, raķetes, kamēr vēl nebija izmirkušas lidoja neiedomājami augstu, kas to būtu domājis, psieks bērniem un pārējiem skatītājiem!
Aija Elliņa teica…
...līdz egļu galotnēm vismaz :)
Sigita teica…
Mums tāds raķešbums bija pēdējā darbdienā pirms garajām brīvdienām. Turpat noskatīts, citu iecerēs izlolots un mums palīdzēt izpildīt, palūgts:) Ņēmāmies ne pa jokam, laika trūkums riktīgi spieda, tāpēc laišana gaisā tika atlikta uz pēdējo brīdi... un kaut kas neštimmēja... par to žēl... bet varbūt kosmonauti to vēlāk novērsa:)
Aija Elliņa teica…
Nu žēl gan, kas tur varēja neštimmēt?
Sigita teica…
Varbūt kaut kur nebija tik labi notīts... Bet bērni jau jūsmoja par raķetēm kā tādām, varbūt mājās tēti piepalīdzēja visu vērst uz labu:)