Absolūti apburošais Bobs

Foto: facebook.com/StreetCatBob

Atzīšos, ka neciešu filmas un grāmatas, kurās galvenie varoņi ir bērni vai dzīvnieki, kuriem jācieš, kuri ir kādu noziegumu vai pāridarījumu upuri. Bet, kad ''Zvaigznes'' grāmatnīcā   paņēmu rokās Džeimsa Bouvena grāmatu ''Ielas kaķis vārdā Bobs'', kaut kas man lika domāt, ka šajā stāstā  viss būs savādāk! Un patiesi! Grāmata ir par puisi, kas dzīvo Londonā sociālajā mājā, iziet rehabilitāciju, lai pilnībā atbrīvotos no narkotiku atkarības un spēlē uz ielas ģitāru, lai kaut kā savilktu kopā galus. 

Un tad sākas stāsts, kas arī man personīgi ir pilnīgi un galīgi tuvs un saprotams, jo arī manā dzīvē bija gadījums, kad it kā no zila gaisa pie mājas durvīm uzrodas kaķis un ''paziņo''- es te tagad dzīvošu! :) 

Manuprāt, kaķis Bobs ir savas sugas ideālais pārstāvis! Viņā apvienotas ne tikai kaķu spilgtākās īpašības, bet kaut kas arī no suņa! :) Bobs ir uzticīgs saimniekam no pirmās kopā būšanas minūtes, pacietīgs kompanjons un sabiedrotais pat darbā uz ielas un nepamet saimnieku arī tā smagākajos brīžos... 

Foto: facebook.com/StreetCatBob

Nekas šajā stāstā nav nomācošs, pat autora cīņa ar narkotiku atkarību ir kā apliecinājums tam, ka jebkurā dzīves var situācijā saredzēt gaismu tuneļa galā. Un it sevišķi tad, ja cilvēkam ir Draugs dēļ kā dzīvot un pamazām uzlabot savas dzīves kvalitāti. 

Bobu par necentīšos aprakstīt, jo šķiet, ka šis kaķis var un prot visu. Izlasiet grāmatu un jūs paši par to pārliecināsieties! 


Ierakstot youtube.com meklētājā vārdus ''Street Cat named Bob'' atradīsiet neskaitāmus klipus ar šo rudo skaistuli un viņa saimnieku! 


Komentāri

Irēna teica…
Jā, ši ir lieliska! Iesaku arī šo, ja neesi lasījusi-http://www.recyclingismypassion.blogspot.com/2012/02/lieliska-gramata-sunu-draugiem-un.html
Anonīms teica…
Lieliskais Bobs, par tadu draugu var tikai sapnot, drīz lasisu, paldies par ieteikumu.