Kokosriekstu piena krēms


Ja nepieciešams kāds krēms, ko baudīt saldajā ēdienā, likt pa virsu kādai kūciņai vai ēst kopā ar persika pusīti, kā redzams bildē, viegli var uztaisīt šādu-

Vajadzēs-

1) kokosriekstu pienu, 1 bundžu (400 gr),
2) dateles (pēc garšas, es liku kādas 5  ''Juicy dates Selections by Rimi''),
3) kakao pulveri (pēc garšas).

Daru tā-

Kokosriekstu piena bundžu, kas pavadījusi nakti ledusskapī, apgriežu ar kājām gaisā- pretēji tam, kā tā atradusies ledusskapī. Atveru, noleju šķidro un caurspīdīgo piena daļu (tās būs ļoti nedaudz). Izņemu datelēm kauliņus, lieku tās virtuves smalcinātājā. Smalcinu,  kamēr tās sastrādātas krēmīgā masā. Bļodā, kurā izlikts kokosriekstu piens, pievienoju dateļu masu un kakao. Visu kārtīgi samaisu. Daru to, līdz krēms paliek nedaudz  līdzīgs sakulta saldā krējuma konsistencei. 


Gatavs! Ieguvu garšīgu krēmu bez cukura pievienošanas un bez miksera palīdzības (kā tas būtu, ja būtu jākuļ saldais krējums). Nav nepieciešams arī nekāda viela, kas stindzina vai cietina šo krēmu, jo ledusskapī tas paliek stingrs un labi tur formu bez kādām piedevām. 

Lai garšo! 



Komentāri

Sigita Raksta teica…
Izklausās eksotiski un alternatīviski:)
RitaGri teica…
Paldies! Pastāstīšu recepti tālāk govs piena nelietotājai, jo bērniņam ir nepanesība. Interesanti būtu izmēģināt pašai.
Aija Elliņa teica…
Rita, iegūglējot attiecīgus atslēgvārdus, var atrast ļoti daudz šādu krēmu un arī saldējumu receptes!
Madara teica…
Izlasījās tik garšīgi, ka gribas paprovēt pašai. Kā reiz kokosbundža viena gaida ledusskapī.
Anonīms teica…
ņam, ņam, ņammmmm