Cepti briseles kāposti ar sieru


Briseles kāposts- mans mīļākais dārzenis. Varbūt tādēļ, ka neesam izlutināti ar tā lietošanu- kādu brīdi tas veikalos ir pieejams, bet tad pazūd. 


Vajadzēs-

1) vienu iepakojumu briseles kāpostu (pērku tādu, kāds ir RIMI piedāvājumā),
2) kādu cieto sieru, kādu puscieto sieru,
3) eļļu cepšanai,
4) garšvielas pēc izvēles (karijs, čili, pipari, paprika u.c.). 

Daru tā-

Nomazgāju, notīru mazos kāpostiņus, lielākos pārgriežu uz pusēm.  Lieku sakarsētā pannā. Cepu eļļā. Pārkaisu ar garšvielām. Cepot vairākas reizes samaisu. Kad tie paliek nedaudz zeltaini, pannā ieleju nedaudz ūdens un pārsedzu to  ar vāku. Uz lēnas uguns gatavoju kamēr mīksti. 

Pasniedzu ar rīvētu sieru. 


Lai labi garšo!


Komentāri